dok su u kini nametnuta ograničenja tehnološkoj industriji

Indija u centru pažnje kao tržište u razvoju

AnalizaBiznisBolji posaoInvesticijeNovacSvetU fokusuVesti

22.9.2021 19:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Indija u centru pažnje kao tržište u razvoju Indija u centru pažnje kao tržište u razvoju
Ograničenja nametnuta tehnološkoj industriju u Kini ukazuju na to da će se globalnim investitorima koji tragaju za tržištima u razvoju Indija naći u centru... Indija u centru pažnje kao tržište u razvoju

Ograničenja nametnuta tehnološkoj industriju u Kini ukazuju na to da će se globalnim investitorima koji tragaju za tržištima u razvoju Indija naći u centru pažnje, izjavio je partner za upravu američkog investitora March Capital Partners Sumant Mandal (Sumant Mandal).

Investitori sve se više fokusiraju na rizike vlade pri procenjivanju kineskih tehnoloških kompanija, rekao je Mandal u video-intervjuu. Sve je više indijskih startapa u oblastima poput interneta i cloud softvera, ali bez sličnog rizika, istakao je Mandal, suosnivač firme iz Santa Monike u Kaliforniji, prenosi Hindu Business Line.

Kako bi ograničili kompanije koje bespravno posluju, kineski regulatori pokrenuli su kampanju koja zahvata sve – od gejminga do obožavanja novca, ispitujući njihov razvoj i izglede za zaradu. Iako indijska internet industrija po veličini zaostaje za kineskom, nedavno je proizvodnjom, koja postaje sve intenzivnija, generisala milijarde dolara i podstakla javne ponude.

Mandal napominje da se sprega rizika i nagrade u Kini se promenila. Prema njegovim rečima, investitori iz Sjedinjenih Američkih Država, Evrope, Azije i Bliskog istoka sada žele da postignu ravnotežu preusmeravanjem ulaganja u susedne zemlje.

Kompanija March Capital ima dugogodišnje iskustvo u pružanju podrške indijskim startupovima i planira da poveća broj takvih investicija. Korona virus je doveo do promene u navikama potrošača u Indiji kad su u pitanju kompanije koje se bave online trgovinom i digitalnim transakcijama.

March Capital upravlja sa više od milijardu dolara u imovini, kao i fondom od 450 miliona dolara koji je zatvoren početkom ove godine. Prošlog meseca, ova kompanija je imala dva otvaranja u Indiji koji predstavljaju skoro 6 milijardi dolara od ukupne vrednosti njihovog poslovanja. Kompanija koja se bavi uslugama online plaćanja BillDesk je kupljena za 4,7 milijardi dolara samo nekoliko dana nakon što je CarTrade Tech Ltd. imao prvi javni tender.

Sumant Mandal upravlja ulaganjima March-a u oblasti poput blokčejna, mrežne infrastrukture i cloud softvera, kao i SaaS. Više od dve desetine SaaS startapa osnovanih u Indiji preselilo se u SAD sa ciljem da ridobiju globalne klijente i zarade stotine miliona dolara.

Ovo je dovelo do stvaranja različitih sistema verovanja, ističe Mandal i zaključuje da veličina startapa poput Flipkart-a, Biju-a i BillDesk-a menja sve.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...