Od avgusta prošle godine 2.200 kompanija koristilo ekstenziju za video-pozive

Indijski startap 100ms prikupio sredstva za razvoj inovativne striming opcije

BiznisFirme u fokusuHi-techNovacPoslovanjeSvetVesti

12.3.2022 15:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Indijski startap 100ms prikupio sredstva za razvoj inovativne striming opcije Indijski startap 100ms prikupio sredstva za razvoj inovativne striming opcije
Osnivači startapa posvećenog kreiranju infrastrukture za online pozive po imenu 100ms u poslednjoj rundi finansiranja prikupili su 20 miliona dolara u Seriji A koji... Indijski startap 100ms prikupio sredstva za razvoj inovativne striming opcije

Osnivači startapa posvećenog kreiranju infrastrukture za online pozive po imenu 100ms u poslednjoj rundi finansiranja prikupili su 20 miliona dolara u Seriji A koji će im pomoći da nastave rad na razvoju nove generacije video-snimaka uživo, samo pet meseci nakon početnog finansiranja.

Poslednju rundu predvodila je kompanija Falcon Edge’s Alpha Wave Incubation, uz učešće firmi Matrix Partners India i LocalGlobe i investitore Accel i Strive.vc. Ukupno finansiranje startapa do sada iznosi 24,5 miliona dolara, piše TechCrunch.

Startap je nastao 2020. godine, dok su njegovi osnivači u okviru Disney+ Hotstar, jedne od najvećih striming platformi u Indiji, radili na specijalnoj opciji pomoću koje su indijski korisnici bili u mogućnosti da gledaju uživo prenose.

“Odlučili smo da radimo na budućnosti, u kojoj će korisnici biti u mogućnosti da gledaju prenose putem specijalne aplikacije, ali i da u toku istih budu na video-pozivima sa svojim prijateljima. Tražili smo odgovarajuća rešenja i odabrali jednog od postojećih provajdera alata za razvoj softvera (SDK). Trebalo nam je tri meseca da napravimo funkcionalni proizvod”, kaže koosnivač i generalni direktor kompanije 100ms Kšitidž Gupta (Kshitij Gupta) za TechCrunch.

“A onda, kada je sve počelo, shvatili smo da u ovom novom svetu, u kome će većina iskustava biti deljena putem uživo prenosa, takvu platformu ne bi trebalo da gradimo četiri meseca”, dodaje Gupta, koji je startap pokrenuo zajedno sa Aniketom Beherom (Aniket Behera) i Sarvešom Divedijem (Sarveš Divedi).

Izazov sa kojim su se suočili kada su počeli da kreiraju aplikaciju, inspirisao ih je da stvore infrastrukturnu ekstenziju za video-snimke uživo koji omogućavaju kompanijama da svojim aplikacijama dodaju opciju za video pozive sličnu Zoom-u.

Za ovaj proizvod bilo im je potrebno devet meseci, nakon čega su kompanije imale mogućnost da dodaju opciju, testiraju je i otpočnu emitovanje uživo u roku od nedelju dana.

Od avgusta prošle godine ekstenziju startapa 100ms koristilo je 2.200 kompanija.

  • MAJA

    13.3.2022 #1 Author

    Još malo pa će za svaki pokret u realnom životu biti osmišljena aplikacija u virtuelnom životu

    Odgovori

  • LIMUN ŽUT

    13.3.2022 #2 Author

    Tehnologija zaista napreduje abnormalnim tempom, što se ovde i potvrđuje.

    Odgovori

  • Milisavka

    13.3.2022 #3 Author

    Tehnologija napreduje

    Odgovori

  • ZVE84

    13.3.2022 #4 Author

    IT budućnost = novac i dobra zarada

    Odgovori

  • Dzebac

    13.3.2022 #5 Author

    Svaka čast za brzinu realizacije! 👏👏👏

    Odgovori

  • GOCA BG

    13.3.2022 #6 Author

    Sjajno sta sve nude…

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    14.3.2022 #7 Author

    Bravo.

    Odgovori

  • SNEZANA

    14.3.2022 #8 Author

    Tehnologija veoma uznapredovala prethodnih godina a I tek ce

    Odgovori

  • Lelica

    14.3.2022 #9 Author

    Svaka cast za inovacije,ali previse smo vec sve sveli na online.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...