Tokeni različitih metaverzuma od oktobra do januara dostigli rekordnu vrednost

Investitori sve više zainteresovani za digitalne posede

BiznisFirme u fokusuHi-techLifestyleVesti

10.3.2022 19:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Investitori sve više zainteresovani za digitalne posede Investitori sve više zainteresovani za digitalne posede
Metaverzum jeste jedan svet, ali njega ne čini samo jedno mesto niti ima uniformisani format. S druge strane, ideja Marka Zakerberga virtuelnog sveta zasnovana... Investitori sve više zainteresovani za digitalne posede

Metaverzum jeste jedan svet, ali njega ne čini samo jedno mesto niti ima uniformisani format. S druge strane, ideja Marka Zakerberga virtuelnog sveta zasnovana je na centralizovanom sistemu, što znači da on ima mogućnost da jednim klikom stvori više digitalnog zemljišta.

Međutim, decentarlizovani svetovi kao što je Decentraland, The Sandbox, Cryptovoxels i Somnium Space nude fiksini broj parcela. Uprkos ovakvoj ambivalentnosti, interesovanje investitora za nekretnine u metaverzumu raste, delimično i zbog naglog skoka vrednosti metaverzum tokena, piše Capital.com.

Izveštaj Republic Realm 2021 o nekretninama u metaverzumu pokazuje da je u periodu od kada je kompanija Facebook postala Meta do januara 2022. godine vrednost kriptovalute SAND kompanije Sandbox porasla za skoro 750 odsto, a MANA metaverzuma Decentraland za 662 odsto.

Posmatrajući ove cene, mnogi investitori su se okrenuli ulaganjima u posede u metaverzumu kako bi ispratili svetski trend. Dok su prosečne cene zemljišta u metaverzumu The Sandbox, baziranim na gejmingu, porasle od oktobra do januara 350 odsto, Decentraland nekretnine beleže skromniji rast vrednosti od 26 odsto.

“Vrednost virtuelnih nekretnina na kraju će biti određena ponudom i potražnjom. Ipak, ovi svetovi se još razvijaju, tako da niko ne može biti siguran gde će biti najidealnije mesto za kupovinu, a postojaće na hiljade različitih metaverzuma”, izjavio je direktor grupe za razvoj metaverzuma TerraZero Den Rajtzik (Dan Reitzik).

  • MAJA

    10.3.2022 #1 Author

    Ako cena virtuelnih nekretnina bude rasla kao cena nepokretnostu biće bas turbulentno

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    11.3.2022 #2 Author

    Naježim se od njihovih metaverzuma digitalizacije i virtualnog i izmišljenog sveta i svega. Svaka krajnost se pretvara u veliku opasnost a tehnološka revolucija preti da ugrozi čoveka kao jedinku.

    Odgovori

  • ZVE84

    13.3.2022 #3 Author

    Svi smo mi pijuni velikog virtuelnog sveta!

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    26.4.2022 #4 Author

    Volela bih da mi neko objasni čemu služe virtuelne nekretnine. Kao virtualno uživaš kao da si tamo i to samo ti tj. oni kojima ti dozvoliš?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...