U ovom periodu pojačan nadzor nadležnih hrvatskih službi nad kvalitetom sezonskog voća

Inspektori kontrolišu jagode

AgrobiznisBiznisRegionVesti

27.4.2021 14:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Inspektori kontrolišu jagode Inspektori kontrolišu jagode
Državni inspektorat Hrvatske najavio je, kako prenosi hrvatski Poslovni dnevnik, pojačani nadzor svih jagoda koje su u prodaji od ovog meseca i poziva građane... Inspektori kontrolišu jagode

Državni inspektorat Hrvatske najavio je, kako prenosi hrvatski Poslovni dnevnik, pojačani nadzor svih jagoda koje su u prodaji od ovog meseca i poziva građane da im pomognu u tome.

Na policama trgovačkih lanaca, kao i na pijacama, pojavile su se prve ovogodišnje jagode. Kako bi zaštitili zdravlje ljudi i prava potrošača poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata tokom aprila, maja i juna pojačano vrši nadzor nad kvalitetom jagoda koje se stavljaju u promet.

Osim kontrole usklađenosti jagoda s propisanim tržišnim standardima, poljoprivredni inspektori nadziru i njihov izgled. To konkretno znači da sve jagode koje su stavljene u prodaju moraju biti neoštećene, zdrave (isključeni su plodovi načeti truljenjem ili kvarenjem, što ih čini neprikladnim za prodaju), svežeg izgleda, ali neoprane, sa peteljkom koja je sveža i zelena.

Na ambalaži mora biti istaknut naziv proizvoda, naziv i adresa onoga koji pakuje ili otprema robu, pun naziv zemlje porekla i klasa proizvoda.

  • Tatjana

    27.4.2021 #1 Author

    Super

    Odgovori

  • Snežana

    27.4.2021 #2 Author

    Sasvim okej,jer se svasta prodaje,a samo lici na jagodu.

    Odgovori

  • Stefan

    27.4.2021 #3 Author

    Mozda i bolje da pregledaju

    Odgovori

  • ZORICA.S

    27.4.2021 #4 Author

    To ce kontrolisati manje proivodjace,monopoliste niko ne proverava!!!

    Odgovori

  • Anna

    28.4.2021 #5 Author

    Isto tako i kod nas! Kod nas u pakovanju od 500g jagoda imaju tri za pojesti sve ostalo je ili zeleno ili počelo da se kvari.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...