Ministarstvo nije isplatilo najavljena sredstva do donošenja novog rešenja

Isplaćena prva tranša subvencije kompaniji FCA Srbija

SrbijaVesti

7.12.2023 08:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Isplaćena prva tranša subvencije kompaniji FCA Srbija Isplaćena prva tranša subvencije kompaniji FCA Srbija
Kompanija Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Srbija je tek prošlog meseca dobila prvu tranšu subvencije, vrednu 15,5 miliona evra, za unapređenje lokalnog pogona u Kragujevcu,... Isplaćena prva tranša subvencije kompaniji FCA Srbija

Kompanija Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Srbija je tek prošlog meseca dobila prvu tranšu subvencije, vrednu 15,5 miliona evra, za unapređenje lokalnog pogona u Kragujevcu, iako je Ministarstvo privrede još u aprilu prošle godine dodelilo podsticaj veći od 48 miliona evra, ali je postupak u međuvremenu bio zamrznut.

Resorno ministarstvo nije isplatilo sredstva FCA Srbija do donošenja novog rešenja, poručila je Komisija za kontrolu državne pomoći, piše Nova ekonomija.

Na pitanje zašto je isplata subvencija odložena na godinu i po dana, nije dobijen odogovor iz Ministarstva privrede, niti iz FCA.

U periodu stopiranja isplate državne pomoći, a usled najave selidbe proizvodnje, FCA je radnicima ponudio dvogodišnji posao u Slovačkoj ili raskid ugovora o radu uz otpremnine, što je uzelo skoro 500 radnika.

„Odmrzavanje“ subvencije se poklapa sa tvrdnjama da će u Kragujevcu naredne godine početi proizvodnja novog modela električnog vozila, koji će FCA zvanično predstaviti tek tada, ali i predizbornom kampanjom.

Ugovor iz 2022. godine bio je vredan 190 miliona evra, od čega je Srbija iz buždeta trebalo da izdvoji 48 miliona. Tada je najavljeno novo električno vozilo „Panda“.

Tagovi
FIAT VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...