poslednja velika mera podrške odlazećeg premijera

Italija odobrila novi paket pomoći od 17 milijardi evra

EUVesti

5.8.2022 10:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Italija odobrila novi paket pomoći od 17 milijardi evra Italija odobrila novi paket pomoći od 17 milijardi evra
Italija je odobrila novi paket pomoći vredan oko 17 milijardi evra kako bi zaštitila kompanije i porodice od povećanja troškova energije i rasta cena... Italija odobrila novi paket pomoći od 17 milijardi evra

Italija je odobrila novi paket pomoći vredan oko 17 milijardi evra kako bi zaštitila kompanije i porodice od povećanja troškova energije i rasta cena životnih namirnica.

Jedna od poslednjih velikih akcija odlazećeg premijera Maria Dragija (Mario Draghi) pre nacionalnih izbora narednog meseca, usledila je pored oko 35 milijardi evra predviđenih budžetom od januara, kako bi se ublažio uticaj ogromnih troškova za struju, gas i benzin.

„Ovaj paket ima za cilj zaštitu italijanskog ekonomskog oporavka suočenog sa pogoršanjem međunarodnog okruženja“, rekao je Dragi novinarima nakon sastanka vlade na kojem su mere odobrene.

On je naveo da su spremni da usvoje nove mere ako bude bilo potrebno.

U okviru paketa, Rim je do četvrtog kvartala ove godine produžio postojeće mere koje imaju za cilj smanjenje računa za struju i gas porodicama sa niskim primanjima, kao i smanjenje takozvanih dažbina „sistemskih troškova“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...