poslednji potez premijera Dragija pre izbora

Italijanska vlada odobrila paket pomoći firmama i stanovništvu od 14 milijardi evra

BiznisEUVesti

16.9.2022 14:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Italijanska vlada odobrila paket pomoći firmama i stanovništvu od 14 milijardi evra Italijanska vlada odobrila paket pomoći firmama i stanovništvu od 14 milijardi evra
Italija je u petak odobrila novi paket pomoći vredan oko 14 milijardi evra (19,7 milijardi dolara) kako bi zaštitila firme i porodice od povećanja... Italijanska vlada odobrila paket pomoći firmama i stanovništvu od 14 milijardi evra

Italija je u petak odobrila novi paket pomoći vredan oko 14 milijardi evra (19,7 milijardi dolara) kako bi zaštitila firme i porodice od povećanja troškova energije i potrošačkih cena.

Verovatno poslednji veliki potez premijera Marija Dragija (Mario Draghi) pre nacionalnih izbora 25. septembra. Naime, novi paket dolazi uz 52 milijarde evra već planiranih od januara za ublažavanje energetske krize u Italiji.

Ova šema se finansira kroz veće prihode od poreza na dodatu vrednost kao rezultat povećanja računa za struju i gas, i drugim prilagođavanjima državnog budžeta, bez ikakvog povećanja zaduživanja, rekli su vladini zvaničnici za Reuters.

Dragi je odbio pritisak nekoliko stranaka da se ovogodišnji fiskalni deficit poveća iznad cilja od 5,6 odsto nacionalne proizvodnje zacrtanog u aprilu.

Rim planira da uvede novu šemu državnih garancija kako bi pomogao kompanijama koje se suočavaju sa problemima likvidnosti zbog visokih cena struje i gasa, saopštila je Dragijeva kancelarija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...