Rok za obveznike ističe 30. juna

Iz APR-a apeluju da se nakon finansijskog izveštaja dostavi i neophodna dokumentacija

PoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

23.6.2022 14:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Iz APR-a apeluju da se nakon finansijskog izveštaja dostavi i neophodna dokumentacija Iz APR-a apeluju da se nakon finansijskog izveštaja dostavi i neophodna dokumentacija
Agencija za privredne registre podsetila je obveznike revizije da do 30. juna 2022. godine moraju da dostave propisanu dokumentaciju za redovne godišnje finansijske izveštaje... Iz APR-a apeluju da se nakon finansijskog izveštaja dostavi i neophodna dokumentacija

Agencija za privredne registre podsetila je obveznike revizije da do 30. juna 2022. godine moraju da dostave propisanu dokumentaciju za redovne godišnje finansijske izveštaje (RGFI) koji su se sastavljali do 31. decembra 2021. godine.

Neophodna dokumentacija uz izveštaje treba da sadrži odluku o usvajanju finansijskog izveštaja, revizorski izveštaj i eventualno godišnji izveštaj o poslovanju, u skladu sa zakonom ili korigovani RGFI sa navedenom dokumentacijom, ukoliko je obveznik vršio korekcije u odnosu na javno objavljen finansijski izveštaj usvojen od strane nadležnog organa.

Dostavljanje propisane dokumentacije se vrši kreiranjem i dostavljanjem novog zahteva u posebnom informacionom sistemu agencije pod nazivom „Dokumentacija uz redovan godišnji finansijski izveštaj“.

Prema uputstvima APR-a obveznik koji pored dokumentacije dostavlja i korigovani izveštaj, u sistemu treba da kreira zahtev „Korigovani redovan godišnji finansijski izveštaj sa dokumentacijom“.

Iz Agencije za privredne registre posebno naglašavaju da obveznici revizije, koji su prethodno dostavili redovan godišnji finansijski izveštaj (RGFI), kao i dokumentaciju, odnosno korigovani redovni godišnji finansijski izveštaj (RGFI) sa dokumentacijom, mogu dostaviti tek nakon javnog objavljivanja tog izveštaja kao potpunog i računski tačnog na internet stranici agencije.

Svoje izveštaje obveznici mogu proveriti putem linka „pretraga objavljenih finansijskih izveštaja sastavljenih na 31.12.2021. i kasnije“.

Detaljne informacije o podnošenju navedenih vrsta zahteva obveznici mogu pročitati na internet stranici agencije, u okviru registra finansijskih izveštaja, navode iz APR-a.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...