javnu nabavku raspisala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u maju

Izabrane firme koje će nadzirati gradnju novog mosta preko Save

SrbijaVesti

15.8.2023 11:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Izabrane firme koje će nadzirati gradnju novog mosta preko Save Izabrane firme koje će nadzirati gradnju novog mosta preko Save
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dodelila je firmama CPM Consulting i Louis Berger ugovor za usluge FIDIC inženjera i nadzor nad izgradnjom... Izabrane firme koje će nadzirati gradnju novog mosta preko Save

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dodelila je firmama CPM Consulting i Louis Berger ugovor za usluge FIDIC inženjera i nadzor nad izgradnjom novog mosta preko Save, koji će se nalaziti na mestu Starog savskog mosta, prenosi Beta, pozivajući se na Novu ekonomiju.

Vrednost ugovora je 171 milion dinara, a firma CPM Consulting je u vlasništvu profesora Građevinskog fakulteta Branislava Ivkovića, koji je kao funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) tokom devedesetih obavljao funkciju ministra za urbanizam i ministra za nauku i tehnologiju.

Kako piše Nova ekonomija, neke od obaveza FIDIC inženjera su sveobuhvatna koordinacija projekta, izveštavanje Grada i Republike o radovima, provera i odobrenje građevinske dozvole, projekta za izvođenje radova, kao i drugih studija, elaborata koji su potrebni za izvođenje radova.

FIDIC inženjer takođe kontroliše plan zaštite životne sredine izvođača radova, odnosno „Power China“, procenjuje troškove potrebne za završetak projekta i vrši inspekciju radova.

Ovu javnu nabavku je raspisala Direkcija u maju, a ponudu je podnela još jedna grupa ponuđača koju čine Mostprojekt, Preduzeće za tehnička ispitivanja i analize SGS Beograd, privredno društvo Beoexpert design, i SGS Czech Republic.

Njihova ponuda, koja je iznosila 351,6 miliona dinara, odbijena je jer je prevazilazila procenjenu vrednost javne nabavke, ali i zbog toga što nije dostavljeno sredstvo obezbeđenja za ozbiljnost ponude, piše Nova ekonomija.

Skupština Srbije je krajem godine potvrdila Ugovor o kreditu u iznosu do 79,92 miliona evra za finansiranje uklanjanja Starog mosta na Savi i izgradnju novog čeličnog lučnog mosta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...