Cena grejanja za prosečan stan porasla bi za 458 dinara

Beogradske elektrane traže da grejanje poskupi za šest odsto

Srbija

8.8.2023 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Beogradske elektrane traže da grejanje poskupi za šest odsto Beogradske elektrane traže da grejanje poskupi za šest odsto
Gradski meandžer Miroslav Čučković potvrdio je za RTS da su Beogradske elektrane tražile povećenje cene grejanje za šest odsto, od 1. septembra. On je... Beogradske elektrane traže da grejanje poskupi za šest odsto

Gradski meandžer Miroslav Čučković potvrdio je za RTS da su Beogradske elektrane tražile povećenje cene grejanje za šest odsto, od 1. septembra.

On je rekao da je to preduzeće 25. jula donelo odluku o poskupljenju zbog veće cene gasa i struje i repromaterijala za obnovu toplovoda širom Beograda, prenela je agencija Beta.

„Njihov zahtev je da povećenje cene bude od 1. septembra a mi (gradska vlast) će se o tome izjasniti u najskorijem periodu ali mislimo da je taj zahtev opravdan“, kazao je Čučković.

Prema njegovim rečima, sa tim poskupljenjem, prosečna cena grejanja bi za stan od 60 kvadrata bila veća za 458 dinara mesečno.

Dodao je i da nijedno drugo beogradsko preduzeće nije tražilo povećenje cene usluga.

  • Jj992

    8.8.2023 #1 Author

    I tako je nekada najbolja opcija za grejanje otisla u proslost zahvaljujuci kradljivicima koji su sada gradski menadzeri.

    Odgovori

  • jevtić

    8.8.2023 #2 Author

    Opaaaa

    Odgovori

  • Ing Zoran Vukov

    8.8.2023 #3 Author

    Osnovni trošak u ceni grejanja pretstavlja cena gasa a ona je u stalnom smanjenju od naglog povećanja zbog Ukrajinske krize. Ako ukucate European Union Natural Gas u to će te se i uveriti. Znači da sva povećanja cena grejanja ustvari predstavljaju uvećanje REKETA koji na žalost korisnici nisu svesni jer ne očitavaju Kalorimetar u zgradi koji su ugrađeni još 2005 god a više od 92% Beograđana plaća paušalno (što je AKONTACIONA KUPOVINA kwh toplotne energije a ne kupovina stana sa ceno din/m2 god, već je to reket ili drugi skriveni porez na imovinu stana. Plaćanjem prethodne grejne sezone grejanje kupili ste i troškove za grejnu sezonu 2023/2024 ali očitajte u memoriju LOOP 2 na kalorimetru stanja brojila iz memorije i podelite sa ukupnom stanbenom površinom da bi dobili koliko kwh ste dužni da platite po m2 stana i te kwh množenjem sa površinom stana i prodajnom cenom za kwh daje vešu stvarnu obavezu za plaćanje.Osvestite se jer su ove pljačke razlog za proteste jer se sprovodi PRAVNO NASILJE donetim nezakonitim zakonima koje Ustavni Sud ne donosi rešenje o nevaženju, isto kao što nije doneo rešenje o Zakonu o umanjenju penzija jer je to Organizovana pljačka penzionera,Penzije su vid oroćene štednje utvrđeno po zakonu i ta ne isplaćena sredstva su morala da se vrate sa kamatom, ali svi ćute o ovoj pljački.

    Odgovori

  • Maky

    8.8.2023 #4 Author

    Predivnooo……..

    Odgovori

  • SHALIMAR

    12.8.2023 #5 Author

    Uzas,sta reci…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...