Novi set sankcija zbog rata u Ukrajini

Japan zabranio uvoz ruskog zlata

SvetVesti

5.7.2022 08:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Japan zabranio uvoz ruskog zlata Japan zabranio uvoz ruskog zlata
Japan je u okviru novog paketa antiruskih sankcija uveo zabranu uvoza ruskog zlata. Vlada u Tokiju takođe je zabranila japanskim kompanijama da pružaju usluge... Japan zabranio uvoz ruskog zlata

Japan je u okviru novog paketa antiruskih sankcija uveo zabranu uvoza ruskog zlata. Vlada u Tokiju takođe je zabranila japanskim kompanijama da pružaju usluge revizije, konsaltinga i računovodstva firmama i pojedincima iz Rusije, a ova zabrana stupa na snagu u septembru.

Novi paket sankcija, koji je objavljen na sajtu Ministarstva finansija Japana, obuhvata zamrzavanje imovine 57 pojedinaca i šest kompanija iz Rusije. Među sankcionisanim pojedincima su i zamenik ruskog premijera Dmitrij Grigorenko, kao i violončelista Sergej Roldugin, prenosi Komersant.

Sankcije uključuju ograničenje izvoza za 65 ruskih i 25 beloruskih kompanija u oblasti avioindustrije i brodogradnje, ruske predstavnike Hersonske i Zaporoške oblasti u Ukrajini i porodicu predsednika UO kompanije Severstal, Alekseja Mordašova.

Pod japanske sankcije do sada je potpalo oko 800 državljana Rusije, Belorusije, LNR i DNR, kao i oko 300 ruskih kompanija i organizacija. Restrikcije su odgovor na rusku vojnu intervenciju u Ukrajini, koja je započela 24. februara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...