Kompanija Nidek u prvoj fazi zaposliće 300 ljudi

Japanski gigant otvorio kancelariju u Novom Sadu

InvesticijeNovacSrbijaVesti

8.4.2021 18:45 Autor: Marija Jovanović 1

Japanski gigant otvorio kancelariju u Novom Sadu Japanski gigant otvorio kancelariju u Novom Sadu
Japanski gigant Nidek (Nidec Corporation), koji u Srbiju donosi investiciju vrednu dve milijarde evra i sa proizvodnjom kreće krajem sledeće godine, otvorio je kancelariju... Japanski gigant otvorio kancelariju u Novom Sadu

Japanski gigant Nidek (Nidec Corporation), koji u Srbiju donosi investiciju vrednu dve milijarde evra i sa proizvodnjom kreće krajem sledeće godine, otvorio je kancelariju na Spensu, objavio je na svom instagram nalogu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kompanija, koja je globalni lider u proizvodnji elektromotora, u fabrici u Novom Sadu za potrebe automobilske industrije u prvoj fazi zaposliće 300 ljudi. Kako je naglasio Vučević, fabrika će se prostirati na 26.000 kvadratnih metara, dok će grad Novi Sad samo na osnovu kupoprodaje građevinskog zemljišta prihodovati oko milijardu dinara.

Foto: Tanjug

„Ova kompanija planira da u Novom Sadu do 2026. godine otkupi još 16 hektara zemljišta za dalje faze investicije. Pošto će proizvodnja u prestižnoj fabrici zahtevati visok procenat obrazovanog osoblja, verujem da je ovo fantastična prilika za naše mlade i da je treba iskoristiti“, napisao je gradonačelnik Novog Sada.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...