Novi potres u vladi premijera Kišide

Japanski zamenik ministra podneo ostavku zbog neplaćenog poreza

SvetVesti

13.11.2023 14:31 Autor: Vladimir Jokanović 2

Japanski zamenik ministra podneo ostavku zbog neplaćenog poreza Japanski zamenik ministra podneo ostavku zbog neplaćenog poreza
Zamenik japanskog ministra finansija Kendži Kanda podneo je ostavku u ponedeljak nakon novinskog izveštaja u kome je navedeno da njegova kompanija nije platila porez.... Japanski zamenik ministra podneo ostavku zbog neplaćenog poreza

Zamenik japanskog ministra finansija Kendži Kanda podneo je ostavku u ponedeljak nakon novinskog izveštaja u kome je navedeno da njegova kompanija nije platila porez.

Kendi Kanda, poslanik vladajuće Liberalno demokratske partije u donjem domu parlamenta, priznao je da su vlasti u četiri navrata od 2013. do 2022. godine zaplenile zemljište i imovinu njegove kompanije zbog neplaćanja poreza na osnovna sredstva, prenosi Nikkei.

Vlada je prihvatila njegovu ostavku, koju je ranije istog dana ponudio ministru finansija Šuničiju Suzukiju. Opozicione stranke kritikovale su Kandu zbog toga što je u Ministarstvu finansija bio zadužen upravo za poreze.

Njegova ostavka usledila je nakon odlaska još dva člana vlade, otkako je premijer Fumio Kišida obnovio svoj kabinet u septembru. Taro Jamada podneo je ostavku na mesto zamenika ministra obrazovanja, nakon što je otkrivena njegova vanbračna veza, dok je Miti Kakizava podneo ostavku na mesto zamenika ministra za pravosuđe zbog navodnog kršenja izbornog zakona.

Vlada je ranije ovog meseca najavila nove ekonomske mere u cilju davanja poreskih olakšica kako bi pomogla domaćinstvima koja se bore sa inflacijom, ali to nije popravilo rejting podrške vladi. Rejting podrške Kišidinom kabinetu pao je na 28,3 odsto, prema najnovijim istraživanjima.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...