odobrena nova sredstva kao deo šire uredbe o ekonomskim podsticajima

Još 100 miliona evra za subvencije Italijanima za kupovinu e-vozila

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleSvetU fokusuVesti

15.10.2021 16:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Još 100 miliona evra za subvencije Italijanima za kupovinu e-vozila Još 100 miliona evra za subvencije Italijanima za kupovinu e-vozila
Italija je izdvojila dodatnih 100 miliona evra za subvencionisanje građana koji žele da ove godine kupe vozila koja manje zagađuju okolinu, izjavio je ministar... Još 100 miliona evra za subvencije Italijanima za kupovinu e-vozila

Italija je izdvojila dodatnih 100 miliona evra za subvencionisanje građana koji žele da ove godine kupe vozila koja manje zagađuju okolinu, izjavio je ministar industrije Ðankarlo Ðorđeti (Giancarlo Giorgetti).

Ova mera je deo šire uredbe o ekonomskim podsticajima, koju je italijanska vlada odobrila u petak.

Sredstva će se uglavnom dodeljivati za kupovinu električnih i hibridnih automobila, ali će biti dostupna i za male i srednje automobile, kao i za komercijalna vozila i polovne aute koji imaju motore Euro 6 s niskim emisijama gasova, rekao je Ðorđeti, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Nova sredstva dolaze povrh 800 miliona evra, koje je Rim već izdvojio ove godine za podsticanje kupovine ekološki prihvatljivih vozila.

Registracije novih automobila u Italiji su pale u septembru za gotovo 33 odsto, prema podacima Ministarstva saobraćaja objavljenim ovog meseca.

To je treći uzastopni mesec pada prodaje novih automobila u Italiji, budući da globalna nestašica mikročipova sputava postpandemijski oporavak auto-industrije i primorava proizvođače vozila na smanjenje proizvodnje.

  • LJUBIŠA

    9.2.2022 #1 Author

    A kakvo je stanje sada?

    Odgovori

  • MARE

    15.1.2023 #2 Author

    U jednom trenutku ce biti invazija ovih vozila

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...