JOŠ JEDAN IT BOGATAŠ KUPIO TIM U NBA Džezeri promenili vlasnika za 1,6 milijardi dolara

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

29.10.2020 11:04 Autor: Marko Miladinović 0

JOŠ JEDAN IT BOGATAŠ KUPIO TIM U NBA Džezeri promenili vlasnika za 1,6 milijardi dolara JOŠ JEDAN IT BOGATAŠ KUPIO TIM U NBA Džezeri promenili vlasnika za 1,6 milijardi dolara
Četrdesetogodišnji Rajan Smit (Ryan Smith), osnivač IT kompanije Qualtrics, preuzeo je NBA tim Utah Jazz za iznos od 1,6 milijardi dolara, a ovaj ugovor... JOŠ JEDAN IT BOGATAŠ KUPIO TIM U NBA Džezeri promenili vlasnika za 1,6 milijardi dolara

Četrdesetogodišnji Rajan Smit (Ryan Smith), osnivač IT kompanije Qualtrics, preuzeo je NBA tim Utah Jazz za iznos od 1,6 milijardi dolara, a ovaj ugovor i zvanično mora da odobri upravni odbor NBA lige.

Uz većinski udeo u klubu, Smit je postao i vlasnik Vivint Smart Home Arene u Solt Lejk Sitiju, u kojoj ovaj NBA ligaš igra svoje utakmice. Vlasništvo nad sportskom dvoranom donosiće mu unosne prihode kada prođe pandemija korona virusa i odobri se povratak publike.

Odluku o prodaji većinskog dela saopštila je dosadašnja vlasnica Gejl Miler (Gail Miller), koja je pre 35 godina s pokojnim suprugom kupila NBA ekipu iz Jute.

S druge strane, Smit je sa ocem i bratom 2002. godine osnovao kompaniju Qualtrics, koju je za osam milijardi dolara ove godine otkupio nemački SAP. Poput Milerovih, i Smit je „lokalac“, za razliku od većine drugih bogatih vlasnika u NBA, zbog čega verni navijači popularnih Džezera očekuju da će zadržati do sada prepoznatljivu porodičnu atmosferu na tribinama.

Ovo preuzimanje dogodilo se usred finansijskih turbulencija koju preživljavaju sve članice NBA, o čemu više možete da pročitate OVDE.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...