JOŠ UVEK BEZ OTVARANJA GRANICA ZA SRBE Nova preporuka EU tek krajem avgusta

BiznisEURegionSrbijaTurizamVesti

16.8.2020 10:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

JOŠ UVEK BEZ OTVARANJA GRANICA ZA SRBE Nova preporuka EU tek krajem avgusta JOŠ UVEK BEZ OTVARANJA GRANICA ZA SRBE Nova preporuka EU tek krajem avgusta
Nije realno očekivati da će Evropska unija pre kraja avgusta eventualno revidirati odluku o otvaranju granica za državljane Srbije, izjavio je ministar spoljnih poslova... JOŠ UVEK BEZ OTVARANJA GRANICA ZA SRBE Nova preporuka EU tek krajem avgusta

Nije realno očekivati da će Evropska unija pre kraja avgusta eventualno revidirati odluku o otvaranju granica za državljane Srbije, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

U ovom trenutku iz Brisela nema ko da da preporuku, jer su sve evropske institucije na odmoru. Sledeće revidiranje liste moglo bi da usledi oko kraja avgusta„, precizirao je Dačić za RTS.

Foto: Printscreen youtube

To znači da još uvek nema konkretnih nagoveštaja da će se nešto promeniti u pozitivnijem smeru, odnosno da će Bugarska i Grčka otvoriti granice za naše građane.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dačić je istakao da u odlučivanju o tome kakva će pravila važiti na ulasku u neku zemlju osnovni kriterijum bi trebalo da bude epidemiološka situacija, dodavši kako smatra da je Crna Gora i ranije mogla da donese odluku o otvaranju granice sa Srbijom.

Ministar spoljnih poslova je izdvojio neke zemlje, poput SAD, koje uopšte nisu uvodile ograničenja za naše građane.

Što se tiče odluke Srbije o novim merama prilikom ulaska građana iz regiona, kaže da je to bila preporuka Kriznog štaba, ali da, ipak, postoji i neki reciprocitet.

Crna Gora je skinuta sa negativne liste zato što su oni doneli takvu odluku„, kazao je Ivica Dačić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...