Većina prodavnica radi uobičajeno, prevoz po nedeljnom redu vožnje

Kakvo će biti praznično radno vreme pošta, banaka, tržnih centara?

PoslovanjeSrbijaVesti

14.2.2022 14:25 Autor: Julijana Vincan 15

Kakvo će biti praznično radno vreme pošta, banaka, tržnih centara? Kakvo će biti praznično radno vreme pošta, banaka, tržnih centara?
Mnogi građani Srbije iskoristiće naredna dva dana (15. i 16. februar) za kraće putovanje, pošto će ovo za većinu biti neradni dani zbog državnog... Kakvo će biti praznično radno vreme pošta, banaka, tržnih centara?

Mnogi građani Srbije iskoristiće naredna dva dana (15. i 16. februar) za kraće putovanje, pošto će ovo za većinu biti neradni dani zbog državnog praznika – Dana državnosti Srbije. Ipak, one koji ostaju u svojim mestima sigurno će zanimati radno vreme trgovinskih i ugostiteljskih objekata, tržnih centara, dežurnih pošti, banaka, apoteka i hitnih službi.

Što se tiče banaka, radiće samo ekspoziture koje se nalaze u okviru tržnih centara. Dežurne apoteke, koje inače rade bez prestanka, biće otvorene i tokom praznika, a u naredna dva dana regularno će raditi i većina privatnih apoteka.

Tokom praznika radiće dežurne pošte, kojih ima 68 u Srbiji. Beogradska Glavna pošta u Takovskoj 2 i pošta na aerodromu „Nikola Tesla“ radiće uobičajeno tokom celog dana i noći, kao i pošte na svim graničnim i administrativnim prelazima. JP Pošta Srbije saopštila je da će raditi i pošte u tržnim centrima u Beogradu i Kragujevcu i druge dežurne pošte u gradovima širom Srbije, kao i u turističkim centrima, na Zlatiboru i Kopaoniku. Otvorene će biti i pošte u Univerexport objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru.

Zanatlije, trgovci i ugostitelji radiće uobičajeno na Dan državnosti, u utorak i sredu. Dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana – hipermarketi, supermarketi, mini-marketi i drugi, takođe će imati redovno radno vreme.

U Beogradu će svi tržni centri raditi po redovnom radnom vremenu 15. i 16. februara. Isto važi i za multipleks bioskope i prodavnice u tržnim centrima.

Foto: Tanjug

Javni gradski prevoz u Beogradu će tokom praznika funkcionisati po nedeljnom redu vožnje. Veletržnica Beograd radiće bez prekida, a sve zelene pijace u sastavu JKP „Gradske pijace“ radiće uobičajeno od šest do 19 časova. Pijaca „Palilula“ radiće od sedam do 21 čas, a pijaca „Dušanovac“, prodaja robe iz vozila od 19 do šest časova.

Kako je najavljeno, „Otvoreni tržni centar“, poznatiji kao Buvljak, radiće u Beogradu u skladu sa zimskim režimom od osam do 16 časova. Garaže i parking prostori za korisnike i posetioce pijaca tokom praznika će raditi po ustaljenom režimu. Garaža u okviru pijace Palilula i garaža pijace Zeleni venac od šest do 21 čas, parking pijace Dušanovac radiće od osam 19 časova, a parking pijace Zemun radiće bez prekida.

Rok za korišćenje popusta pri plaćanju januarskih Infostan računa produžen je do 17. februara. Tako će redovne platiše imati dva dana više za plaćanje umanjenih računa.

Besplatan parking tokom praznika

Beogradski „Parking servis“ saopštio je da ovog utorka i srede neće kontrolisati niti naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije. Tokom predstojećeg praznika biće zatvorene poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovskoj 31 i Mileševskoj 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

„Od četvrtka, 17. februara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa radiće po uobičajenom radnom vremenu“, navode iz JKP „Parking servis“.

I novosadski „Parking servis“ je najavio da se parkiranje u ovom gradu neće naplaćivati 15. i 16. februara.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...