jačanje vojne proizvodnje

Kina značajno povećala prodaju tehnoloških proizvoda Rusiji

SvetVesti

13.4.2024 14:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Kina značajno povećala prodaju tehnoloških proizvoda Rusiji Kina značajno povećala prodaju tehnoloških proizvoda Rusiji
Američki podaci pokazuju da je Kina naglo povećala prodaju mašina i alatki Rusiji, kao i mikroelektronike i drugih tehnologija koje Moskva koristi za proizvodnju... Kina značajno povećala prodaju tehnoloških proizvoda Rusiji

Američki podaci pokazuju da je Kina naglo povećala prodaju mašina i alatki Rusiji, kao i mikroelektronike i drugih tehnologija koje Moskva koristi za proizvodnju projektila, tenkova, aviona i drugog naoružanja za rat protiv Ukrajine.

Dvojica američkih zvaničnika razgovarala su sa više medija, uključujući AR i Reuters, pod uslovom da ostanu anonimni, prenosi SEEbiz.

Izvori medijske kompanije objavili su da je Rusija 2023. godine dobila oko 90 odsto uvoza mikroelektronike iz Kine. Osim toga, skoro 70 odsto ruskog uvoza alatnih mašina u vrednosti od oko 900 miliona dolara u poslednjem kvartalu 2023. godine takođe je bilo kineskog porekla.

Dalje, kineske i ruske kompanije rade na zajedničkoj proizvodnji dronova u Rusiji, a kineske kompanije će verovatno Rusiji obezbediti nitrocelulozu potrebnu za proizvodnju raketnog goriva.

Peking radi sa Rusijom na poboljšanju svojih satelitskih i drugih svemirskih kapaciteta za rat u Ukrajini. Ovo bi, izvestila je Bela kuća, dugoročno moglo da poveća pretnju koju Rusija predstavlja celoj Evropi.

Američki zvaničnici, pozivajući se na obaveštajne izveštaje, takođe su rekli da Kina daje satelitske snimke Rusiji za njene vojne operacije protiv Ukrajine.

 • ELLA

  13.4.2024 #1 Author

  Kina iskljucivo gleda svoj interes kao i Rusija

  Odgovori

 • JANA

  14.4.2024 #2 Author

  Drago mi je sto se drže

  Odgovori

 • HANA

  14.4.2024 #3 Author

  Na istoj strani.
  Sve je u ekonomskom profitu.

  Odgovori

 • LEBRON

  14.4.2024 #4 Author

  To se podrazumeva

  Odgovori

 • MAJA

  14.4.2024 #5 Author

  Ocekivano je i da će da rade zajedno na razvoju i proizvodnji dronova

  Odgovori

 • VALERIJA

  14.4.2024 #6 Author

  Opet će Rusija i Kina voditi miran rat i pomagati se.

  Odgovori

 • LEA

  21.4.2024 #7 Author

  Pa naravno

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...