odobrena tri nova nacionalna inovativna centra

Kineska video industrija ultravisoke definicije vredi 430 milijardi dolara

BiznisHi-techSvetVesti

15.5.2023 11:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kineska video industrija ultravisoke definicije vredi 430 milijardi dolara Kineska video industrija ultravisoke definicije vredi 430 milijardi dolara
Vrednost kineske video industrije ultravisoke definicije premašila je krajem 2022. godine tri hiljade milijardi juana (oko 431,8 milijardi američkih dolara), pokazuju podaci koje je... Kineska video industrija ultravisoke definicije vredi 430 milijardi dolara

Vrednost kineske video industrije ultravisoke definicije premašila je krajem 2022. godine tri hiljade milijardi juana (oko 431,8 milijardi američkih dolara), pokazuju podaci koje je objavio Kineski centar za razvoj informatičke industrije.

Prema podacima ovog centra, koji radi pod upravom Ministarstva industrije i informacionih tehnologija, vrednost ovog sektora samo u južnoj kineskoj provinciji Guangdung iznosi 600 milijardi juana, prenosi Beta pozivajući se na Kinesku medijsku grupu (CMG).

Kina trenutno ima osam televizijskih kanala koji emituju programe rezolucije 4K, kao i dva kanala sa emisijama rezolucije 8K, što je pomoglo u širenju ovog sektora, saopštio je Centar.

Kina je takođe razvila i industrijalizovala ključne proizvode, uključujući 8K kamere, 8K monitore kao i senzore koji obrađuju slike rezolucije 8K.

Prema navodima Centra, sektor se u daljem razvoju može fokusirati na kućne i automobilske audio i video sisteme, telekonferencijske sisteme, sisteme za striming i komercijalne sisteme za prikazivanje.

Kina je prošlog novembra odobrila uspostavljanje tri nova nacionalna proizvodna i inovativna centra za proizvodnju grafena, virtualnu realnost i video industriju ultravisoke definicije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...