Rudarska firma iz Zimbabvea izvršila akviziciju koja se procenjuje na 58 miliona dolara

Kompanija RioZim otkupila rudnik dijamanata u Namibiji

BiznisInvesticijePoslovanjeSvetVesti

10.10.2022 18:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kompanija RioZim otkupila rudnik dijamanata u Namibiji Kompanija RioZim otkupila rudnik dijamanata u Namibiji
U nameri da proširi svoje poslovanje u Africi, kompanija iz Zimbabvea RioZim otkupila je rudnik dijamanata Sperrgebiet u Namibiji. “Grupa je pokušava da ostavi... Kompanija RioZim otkupila rudnik dijamanata u Namibiji

U nameri da proširi svoje poslovanje u Africi, kompanija iz Zimbabvea RioZim otkupila je rudnik dijamanata Sperrgebiet u Namibiji.

“Grupa je pokušava da ostavi veći trag u rudarskoj industriji u Africi i ova akvizicija je deo te strategije. Želimo da izvršimo diverzifikaciju naših sredstava i geografskih lokacija”, naveo je sekretar kompanije RioZim Tavanda Endry Čiraj (Tawanda Andrew Chiurayi) za Bloomberg News.

Akvizicija je vredna 58 miliona dolara, izjavili su dobro upućeni izvori, koji su tražili da ostanu neimenovani jer pomenuta cena još nije saopštena.

Kompanija RioZim takođe planira da dalje ulaže u osnovne i dragocene metale u Zimbabveu, pošto je u septembru uložila 150 miliona dolara u rudnik zlata i novo postrojenje pored rudnika dijamanata Murowa, naveo je Čiraj. Proizvodnja u rudniku se nakon investicije utrostručila.

Predstavnici RioZima, kompanije koja je takođe zainteresovana za rafinerije uglja i nikla, napomenuli su da zakoni koji obavezuju rudare u Zimbabveu da prebace 40 odsto svog prihoda u lokalnu valutu pokazuju da koče poslovanje.

  • SUNCOKRET

    10.10.2022 #1 Author

    Ne čini mi se da su akvizicije na rudno bogatstvo dobra stvar,

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...