TESLA SE ŠIRI U REGIONU

Kompanija Tesla najavljuje izgradnju punionica za električne automobile u Hrvatskoj

AutomobiliLifestyleRegionVesti

8.4.2021 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija Tesla najavljuje izgradnju punionica za električne automobile u Hrvatskoj Kompanija Tesla najavljuje izgradnju punionica za električne automobile u Hrvatskoj
Pet meseci pošto je počela da prodaje svoje električne automobile u Hrvatskoj (u martu ih prodala 31), kompanija Tesla je najavila da kreće u... Kompanija Tesla najavljuje izgradnju punionica za električne automobile u Hrvatskoj

Pet meseci pošto je počela da prodaje svoje električne automobile u Hrvatskoj (u martu ih prodala 31), kompanija Tesla je najavila da kreće u intenzivnu izgradnju punionica za električna vozila u toj zemlji.

Nove punionice kompanija Tesla nudi besplatno u zamenu za zemljište na kojima se mogu postaviti, što znači da će pokriti sve troškove izgradnje i održavanja, i nuditi ih kao svoju uslugu.

Kako se ističe na internet stranicama Tesle, idealne lokacije za postavljanje Superchargera su one s osam ili više pojedinačnih parking mesta i koje pružaju dodatne sadržaje kupcima, što znači da će prednost imati hoteli, trgovački centri, gradovi, turističke lokacije. Poziv će biti otvoren do kraja maja, prenosi Novac.hr.

Inače, u Hrvatskoj trenutno postoje 44 brza punjača za električna vozila na kojima se mogu puniti I Tesla električni automobili, i nalaze se na osam lokacija u Hrvatskoj.

Zgrada kompanije TESLA
Foto: Tanjug/AP

U Tesli dodaju da oni sami upravljaju izgradnjom, nadzorom i održavanjem Superchargera na lokaciji klijenata. Navode da sve radove obavljaju instalateri same Tesle. Inače, Tesla u Evropi ima oko 600 Supercharger punionica.

U Hrvatskoj slične modele širenja sopstvene mreže punionica za električna vozila imaju i kompanije poput HEP i Hrvatskog telekoma.

Kako se navodi, vlasnik kompanije Tesla Ilon Mask pre godinu i po dana najavio je da planira da otvori kancelarije kompanije u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini drugih država istočne Evrope tokom prve polovine 2020. godine. Međutim, pandemija korona virusa odložila je njegove planove za šest meseci.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...