TESLA SE ŠIRI U REGIONU

Kompanija Tesla najavljuje izgradnju punionica za električne automobile u Hrvatskoj

AutomobiliLifestyleRegionVesti

8.4.2021 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs

Kompanija Tesla najavljuje izgradnju punionica za električne automobile u Hrvatskoj Kompanija Tesla najavljuje izgradnju punionica za električne automobile u Hrvatskoj
Pet meseci pošto je počela da prodaje svoje električne automobile u Hrvatskoj (u martu ih prodala 31), kompanija Tesla je najavila da kreće u... Kompanija Tesla najavljuje izgradnju punionica za električne automobile u Hrvatskoj

Pet meseci pošto je počela da prodaje svoje električne automobile u Hrvatskoj (u martu ih prodala 31), kompanija Tesla je najavila da kreće u intenzivnu izgradnju punionica za električna vozila u toj zemlji.

Nove punionice kompanija Tesla nudi besplatno u zamenu za zemljište na kojima se mogu postaviti, što znači da će pokriti sve troškove izgradnje i održavanja, i nuditi ih kao svoju uslugu.

Kako se ističe na internet stranicama Tesle, idealne lokacije za postavljanje Superchargera su one s osam ili više pojedinačnih parking mesta i koje pružaju dodatne sadržaje kupcima, što znači da će prednost imati hoteli, trgovački centri, gradovi, turističke lokacije. Poziv će biti otvoren do kraja maja, prenosi Novac.hr.

Inače, u Hrvatskoj trenutno postoje 44 brza punjača za električna vozila na kojima se mogu puniti I Tesla električni automobili, i nalaze se na osam lokacija u Hrvatskoj.

Zgrada kompanije TESLA
Foto: Tanjug/AP

U Tesli dodaju da oni sami upravljaju izgradnjom, nadzorom i održavanjem Superchargera na lokaciji klijenata. Navode da sve radove obavljaju instalateri same Tesle. Inače, Tesla u Evropi ima oko 600 Supercharger punionica.

U Hrvatskoj slične modele širenja sopstvene mreže punionica za električna vozila imaju i kompanije poput HEP i Hrvatskog telekoma.

Kako se navodi, vlasnik kompanije Tesla Ilon Mask pre godinu i po dana najavio je da planira da otvori kancelarije kompanije u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini drugih država istočne Evrope tokom prve polovine 2020. godine. Međutim, pandemija korona virusa odložila je njegove planove za šest meseci.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.