Očekuje se da će transakcija biti završena u četvrtom kvartalu

Kompanije Tullow Oil i Capricorn dogovorile spajanje vredno 1,4 milijarde funti

BiznisFirme u fokusuSvetU fokusuVesti

2.6.2022 18:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kompanije Tullow Oil i Capricorn dogovorile spajanje vredno 1,4 milijarde funti Kompanije Tullow Oil i Capricorn dogovorile spajanje vredno 1,4 milijarde funti
Britanske kompanije za istraživanja u energetici Tullow Oil i Capricorn dogovorile su spajanje vredno 1,4 milijarde funti, kako bi postale vodeći igrači na tržištu... Kompanije Tullow Oil i Capricorn dogovorile spajanje vredno 1,4 milijarde funti

Britanske kompanije za istraživanja u energetici Tullow Oil i Capricorn dogovorile su spajanje vredno 1,4 milijarde funti, kako bi postale vodeći igrači na tržištu u Africi.

Dve kompanije su postigle dogovor oko spajanja koje daje Tullow-u prednost sa 53 procenta udela, a Capricornu ostatak, piše Easterneye.biz

Sporazum o spajanju „predstavlja jedinstvenu priliku da se stvori vodeća afrička energetska kompanija koja je na listi u Londonu“, navodi se u saopštenju.

Proširena grupa će imati „finansijsku fleksibilnost i sposobnost ljudskih resursa da pristupi i ubrza kratkoročni organski rast, doda nove rezerve i resurse na isplativ način, generiše značajne buduće povrate za akcionare i nastavi dalju konsolidaciju“, naveli su iuz kompanija.

Tullow sa sedištem u Londonu posluje uglavnom u Africi, i to u Obali Slonovače, Gabonu, Gani, Keniji i Mauritaniji, kao i u Južnoj Americi.

Capricorn, ranije poznat kao Cairn Energy, ima sedište u Edinburgu i ima aktivnosti u Severnom moru, Mauritaniji i Egiptu, kao i Izraelu, Meksiku i Surinamu.

Nova grupa će imati kombinovanu tržišnu vrednost od 1,4 milijarde funti (1,6 milijardi evra, 1,8 milijardi dolara), na osnovu cena akcija na zatvaranju u utorak.

Investitori Capricorn će dobiti 3,8 novih akcija Tullow-a za svaku akciju Capricorn prema napravljenom ugovoru.

Očekuje se da će transakcija biti završena u četvrtom kvartalu i ostvariti godišnju uštedu od 50 miliona dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...