u toku javni uvid u plan generalne regulacije

Kruševac dobija nove sadržaje u zoni Sever

BiznisInfrastrukturaSrbijaU fokusuVesti

14.3.2022 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Kruševac dobija nove sadržaje u zoni Sever Kruševac dobija nove sadržaje u zoni Sever
Gradska uprava grada Kruševca oglasila je rani javni uvid u plan generalne regulacije Sever u tom gradu za područje plana koje obuhvata veći deo... Kruševac dobija nove sadržaje u zoni Sever

Gradska uprava grada Kruševca oglasila je rani javni uvid u plan generalne regulacije Sever u tom gradu za područje plana koje obuhvata veći deo privredno-radne zone Sever koji se nalazi u jugoistočnom delu planskog područja.

U severnom delu je lokacija centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a za potrebe gradnje Moravskog koridora izgrađen je gradilišni kamp. U istočnom delu planskog područja nalaze se betonska baza koja nije u funkciji i Bivoljsko groblje, dok ostali deo područja čini uglavnom poljoprivredno zemljište.

Prema koncepciji uređenja prostora, u severnom delu planirana je izgradnja autoputa i nove severne gradske obilaznice, kao i nastavak izgradnje istočne gradske obilaznice. Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ostaje na lokaciji i ostavljena je mogućnost njegovog proširenja.

Privredne delatnosti ostaju pretežna planirana namena u okviru planskog područja i podrazumevaju industrijsku i zanatsku proizvodnju, garaže i radionice, servise, skladišta i slično, prenosi eKapija.

Pored toga, na planskom području gradiće se i tržni centri, veliki marketi, različite vrste sportskih terena i sportsko-rekreativnih sadržaja zatvorenog i otvorenog tipa, kao i reciklažna dvorišta.

Planirano je i proširenje Bivoljskog groblja i uređenje groblja kućnih ljubimaca, a na području ukrštaja saobraćajnice koja povezuje zapadnu sa istočnom obilaznicom i industrijskog koloseka planirana je dislokacija stočne i kvantaške pijace.

U kontaktu sa trasom železničke pruge i istočnom obilaznicom, planirana je realizacija robno-transportnog centa (RTC), čijom izgradnjom bi se rešio problem usitnjenosti skladišnih prostora u gradu, uvođenje savremene informatike i smanjilo zagušenje i problem parkiranja teretnjaka, prenosi eKapija.

Obrađivač plana je JP za urbanizam i projektovanje Kruševac, a rani javni uvid traje do 25. marta.

  • Ika

    14.3.2022 #1 Author

    Dobra vest za industrijsku zonu tamo

    Odgovori

    • LEPOSAVA

      14.3.2022 #2 Author

      Tako je …svako ulaganje u grad, industiju ,infastrukturu ili slicno je dobro

      Odgovori

  • GOCA BG

    14.3.2022 #3 Author

    Treba ulagati u nase gradove,verujem da ce sve ovo napisanobi da se realizuje…

    Odgovori

  • TINA

    15.3.2022 #4 Author

    Korisna ulaganja

    Odgovori

  • ZVE84

    20.3.2022 #5 Author

    Nadam se tom autoputu i boljom povezanošću saobraćajnica

    Odgovori

  • HEPO

    25.2.2024 #6 Author

    Blago joma

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...