Austrijska kompanija Lukoil International GmbH postala je i apsolutni vlasnik

Lukoil Srbija postaje društvo za ograničenom odgovornošću

Firme u fokusuSrbijaVesti

22.8.2022 08:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Lukoil Srbija postaje društvo za ograničenom odgovornošću Lukoil Srbija postaje društvo za ograničenom odgovornošću
Društvo za promet naftnih derivata Lukoil Srbija promenilo je pravnu formu i više ne posluje kao akcionarsko društvo već kao društvo sa ograničenom odgovornošću... Lukoil Srbija postaje društvo za ograničenom odgovornošću

Društvo za promet naftnih derivata Lukoil Srbija promenilo je pravnu formu i više ne posluje kao akcionarsko društvo već kao društvo sa ograničenom odgovornošću (d.o.o).

Lukoil je ovu odluku doneo 15. avgusta ove godine. Akcije su se pretvorile u udele u preduzeću pa je jedini akcionar, austrijska kompanija Lukoil International GmbH, postala i apsolutni vlasnik, piše Nova ekonomija.

Odluci da postane d.o.o, prethodila je i odluka o povlačenju akcija sa Beogradske berze u junu ove godine, kao i prinudni otkup akcija u oktobru 2021. godine.

Austrijski Lukoil tada je otkupio 22.66 običnih akcija s pravom glasa (manje od jedan odsto ukupnog broja akcija) svih ostalih akcionara. Utvrđena cena bila je 854 dinara po akciji.

LUKOIL SRBIJA AD BEOGRAD

Bulevar Mihaila Pupina 165d, BEOGRAD (NOVI BEOGRAD) , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
328.611.642,42 (2021)
Broj zaposlenih:
148 (2021)
  • VERA

    22.8.2022 #1 Author

    Videcemo kako ce se to odraziti na njihovo poslovanje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...