Nastavak razmene teške retorike

Mask odgovorio na vest da nije pozvan na investicioni samit u Londonu

SvetVesti

26.9.2024 15:27 Autor: Vladimir Jokanović 0

Mask odgovorio na vest da nije pozvan na investicioni samit u Londonu Mask odgovorio na vest da nije pozvan na investicioni samit u Londonu
Milijarder Ilon Mask (Elon Musk) uzvratio je na izveštaje da nije pozvan na predstojeći investicioni samit u Velikoj Britaniji zbog svojih zapaljivih objava na... Mask odgovorio na vest da nije pozvan na investicioni samit u Londonu

Milijarder Ilon Mask (Elon Musk) uzvratio je na izveštaje da nije pozvan na predstojeći investicioni samit u Velikoj Britaniji zbog svojih zapaljivih objava na društvenim mrežama o desničarskim neredima koji su ovog leta zahvatili delove zemlje.

„Ne mislim da bi iko trebalo da ide u Veliku Britaniju kada puštaju osuđene pedofile na slobodu kako bi zatvarali ljude zbog objava na društvenim mrežama“, objavio je Mask na platformi X kao odgovor na vest o ovom potezu Britanije, prenosi Politico.

Na samitu u oktobru, britanski premijer Kir Starmer (Keir Starmer) nada se da će okupiti stotine vodećih investitora u cilju privlačenja desetine milijardi funti investicija u Ujedinjeno Kraljevstvo i podstaći ekonomski rast.


Kako se nasilje širilo širom Ujedinjenog Kraljevstva nakon napada nožem u Sautportu u kojem su ubijena tri deteta, Musk je više puta napadao britanskog premijera na mreži X i predviđao „građanski rat“ u Velikoj Britaniji. Vlada je potom obećala da će privesti pravdi one koji su učestvovali u neredima, iako je morala da prevremeno pusti neke zatvorenike kako bi smanjila pritisak na prenatrpani zatvorski sistem.

Mask je nazvao Starmera „Kir s dva standarda“, tvrdeći da britanska policija manje strogo postupa prema nasilju prestupnika koji nisu belci. Takođe je uporedio Ujedinjeno Kraljevstvo sa Sovjetskim Savezom i podelio, a kasnije obrisao, teoriju zavere o tome da Britanija gradi „logore za pritvor“ na Foklandskim Ostrvima kako bi tamo smeštala učesnike nereda.

Njegovi komentari naišli su na oštre kritike britanskih ministara koji su ih nazvali „potpuno neopravdanim“ i „prilično sramotnim“.

Mask nije prisustvovao sličnom investicionom samitu koji je organizovala prethodna konzervativna vlada prošle godine, ali je bio pozvan. Međutim, bio je veoma uključen u samit o bezbednosti veštačke inteligencije koji su konzervativci organizovali u novembru, uključujući razgovor sa tadašnjim premijerom Rišijem Sunakom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.