prosečna potrošnja prema podacima federalnog zavoda za statistiku

Mesečni izdaci tročlanog domaćinstva u BiH 1.508 KM

RegionVesti

11.9.2021 14:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mesečni izdaci tročlanog domaćinstva u BiH 1.508 KM Mesečni izdaci tročlanog domaćinstva u BiH 1.508 KM
U Bosni i Hercegovini prosečni mesečni izdaci domaćinstva u kome žive tri člana iznose 1.508 KM (772 evra), saopšteno je iz Federalnog zavoda za... Mesečni izdaci tročlanog domaćinstva u BiH 1.508 KM

U Bosni i Hercegovini prosečni mesečni izdaci domaćinstva u kome žive tri člana iznose 1.508 KM (772 evra), saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

Ovi podaci prikupljeni su anketom o mesečnoj potrošnji domaćinstava koji se po definiciji i metodološkom pristupu ne mogu izjednačiti sa potrošačkom korpom koja je ranije objavljivana, piše Biznisinfo.ba.

Ti podaci se odnose na prosečnu potrošnju domaćinstava koja, osim izdataka za hranu i piće, obuhvata i izdatke za alkoholna pića i duvan, odeću i obuću, stanovanje, vodu, struju, gas i druge energente.

Sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine izračunao za mesec avgust 2021. godine iznosi 2.524,81 konvertibilnih maraka (KM), odnosno 1.290 evra i za 454,02 KM je skuplja od potrošačke korpe za prethodni mesec.

Prosečna plata isplaćena u Federaciji BiH za mesec jun iznosila je 999 KM, to jeste 512 evra, (poslednji podatak objavljen od strane Federalnog zavoda za statistiku) i za 17 KM je viša od iznosa u prethodnom mesecu. Pokrivenost sindikalne potrošačke korpe prosečnom platom je 39,5 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...