Francuska kompanija suočena sa visokim troškovima proizvodnje

Michelin najavio zatvaranje dve fabrike u Nemačkoj

SvetVesti

29.11.2023 09:13 Autor: Vladimir Jokanović 0

Michelin najavio zatvaranje dve fabrike u Nemačkoj Michelin najavio zatvaranje dve fabrike u Nemačkoj
Francuski proizvođač automobilskih guma Michelin najavio je zatvaranje dve fabrike u Nemačkoj, zbog čega će više od 1.500 radnika ostati bez posla. Glavni razlozi... Michelin najavio zatvaranje dve fabrike u Nemačkoj

Francuski proizvođač automobilskih guma Michelin najavio je zatvaranje dve fabrike u Nemačkoj, zbog čega će više od 1.500 radnika ostati bez posla. Glavni razlozi za zatvaranje su sve veći troškovi i sve veća konkurencija zemalja sa jeftinijom radnom snagom.

Proizvodnja u fabrikama u gradovima Karlsrue i Trir završiće se 2025. godine. Prema sadašnjim planovima, fabrika u Homburgu nastaviće da proizvodi smanjenim opsegom, prenosi Seebiz, pozivajući se na AFP.

Biće zatvoren i centar za korisničku podršku u Karlsrueu koji pokriva Nemačku, Austriju i Švajcarsku, a njegove usluge preuzeće odeljenje u Poljskoj.

Michelin je odluku pripisao rastućim troškovima proizvodnje u Nemačkoj, čemu je doprinelo poskupljenje energenata i opšta inflacija. Sve veći izazov predstavljaju i proizvođači jeftinih guma, za koje su posebno zainteresovani vlasnici kamiona.

Sindikat industrijskih radnika IGBCE kritikovao je odluku kompanije Michelin kao pogrešnu, navodeći da je isključivo zainteresovana za povećanje profita, a spremna je da se odrekne visokokvalifikovanih i motivisanih zaposlenih.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...