Mask bi mogao da iskoristi konferenciju u Sani Valiju za pregovore o preuzimanju društvene mreže Twitter

Milijarderi pristižu u „letnji kamp“

Bolji posaoNovacSvetVesti

6.7.2022 13:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Milijarderi pristižu u „letnji kamp“ Milijarderi pristižu u „letnji kamp“
Dobrostojeći pojedinci doleću u Ajdaho privatnim avionima kako bi prisustvovali godišnjoj konferenciji Allen & Co, koja se održava u malom gradu po imenu San... Milijarderi pristižu u „letnji kamp“

Dobrostojeći pojedinci doleću u Ajdaho privatnim avionima kako bi prisustvovali godišnjoj konferenciji Allen & Co, koja se održava u malom gradu po imenu San Vali.

Ova konferencija, koja traje od 5. do 10. jula, poznata je kao “letnji kamp” za ultrabogate i neretko privlači pažnju i zbog razgovora o akvizicijama i spajanjima kompanija, piše Quartz.

Očekuje se da će se na konferenciji naći i značajna imena poput Ruperta Mardoka (Rupert Murdoch), Endija Džasija (Andy Jassy), Marka Zakerberga (Mark Zuckerberg), Pitera Tila (Peter Thiel) i Ilona Maska (Elon Musk), koji je trenutno u centru pažnje zbog dogovora o preuzimanju društvene mreže Twitter.

Generalni direktor Twittera Parag Agraval (Parag Agrawal) je, takođe, dobio pozivnicu da prisustvuje konferenciji, pa se špekuliše da bi Mask mogao pokušati da iskoristi događaj u San Valiju za nove pregovore u vezi sa ponudom da otkupi društvenu mrežu za 44 milijarde dolara, za koju se očekuje da će biti zaključena ove jeseni.

Pored Maska, mediji napominju da će biti zanimljivo ispratiti i susret titana iz kompanije Disney, pa će se pod medijskom lupom naći bivši generalni direktor ove kompanije Bob Ajger (Bob Iger) i njen sadašnji šef Bob Čapek (Bob Chapek).

Čapek će u Ajdaho stići sa novim trogodišnjim ugovorom, kojim je već odbacio tvrdnje da će njegovo rukovodstvo kompanijom Disney, praćeno brojnim sukobima, biti kratkog daha.

Prema rečima Kena Aluete (Ken Aluetta), koji konferenciju u San Valiju prati godinama, na ovom događaju će se govoriti i o drugim važnim pitanjima, kao što je odvajanje delova poslovanja u gigantima poput Alphabeta i Mete, slobodi govora na društvenim platformama Facebook i Twitter, liberalima, demokratama, republikancima…

“Mislim da se naoblačilo nad glavama svih onih koji dolaze (u Sani Vali)”, zaključuje Alueta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...