Otvaranje ponuda 16. aprila

Ministarstvo privrede prodaje akcije Akcionarskog fonda u 14 kompanija

InvesticijeSrbijaVesti

19.3.2024 14:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ministarstvo privrede prodaje akcije Akcionarskog fonda u 14 kompanija Ministarstvo privrede prodaje akcije Akcionarskog fonda u 14 kompanija
Ministarstvo privrede pozvalo je potencijalne kupce da učestvuju u postupku prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala u vlasništvu Akcionarskog fonda u ukupno... Ministarstvo privrede prodaje akcije Akcionarskog fonda u 14 kompanija

Ministarstvo privrede pozvalo je potencijalne kupce da učestvuju u postupku prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala u vlasništvu Akcionarskog fonda u ukupno 14 kompanija.

Radi se o udelima u vlasništvu veličine od 0,86 odsto do čak 25,1 odsto, dok prodajna dokumentacija košta od 10.000 do 20.000 dinara a depoziti za učešće iznose 50 odsto minimalne cene i uplaćuju se u gotovom novcu.

U ovom postupku nudi se kapital firmi širom Srbije čiji je suvlasnik Akcionarski fond. Tako je na spisku beogradski Beokončar, preduzeće za održavanje liftova, čijih se 11,78 odsto akcija nudi po početnoj ceni od 1,52 miliona dinara, kao i Graditelj Holding AD Beograd, za čijih 3,7 odsto kapitala treba uplatiti depozit od četiri miliona dinara.

Prodaju se i akcije novinskog preduzeća Sloboda iz Niša, čijih se 25,1 odsto kapitala iz portfelja Akcionarskog fonda prodaje po minimalnoj ceni od 3,28 miliona dinara.

Najskuplji u aktuelnoj ponudi je kapital kompanije Panon Crvenka AD iz Kelebije, za čijih se 9,64 odsto akcija traži najmanje 17,44 miliona dinara.

Prodaju se i akcije Yu Team Rent A Car kao i Studio Tursa iz Beograda, Struje AD iz Novog Sada, Veterinarske stanice iz Sjenice i kompanije Arhitektura iz Stare Pazove.

Foto: Milica Rilak / Biznis.rs

Potencijalne kupce Ministarstvo privrede traži i za akcije kompanija Biro 54 iz Zrenjanina, Reko AD iz Bora, Šumadije iz Mladenovca, Tekstil iz Zrenjanina i Urbanprojekt AD iz Čačka.

Zainteresovana lica su dužna da otkupe prodajnu dokumentaciju a zahtev se podnosi ministarstvu u pisanoj formi, poštom, najkasnije do 27. marta 2024. godine do 15:00 časova.

Procedura je takva da, nakon uplate naknade za otkup, zainteresovani prodajnu dokumentaciju mogu da podignu u prostorijama ministarstva na beogradskim Terazijama br. 23 a rok za podnošenje prijave za učešće na javnom nadmetanju ističe 10. aprila u 15 časova.

Otvaranje ponuda održaće se 16. aprila 2024. godine takođe u prostorijama ministarstva, na adresi Terazije br. 23, IV sprat, Beograd, u 12:00 časova a pravo da prisustvuju imaju svi učesnici, njihovi zastupnici ili punomoćnici.

Sredstvo plaćanja u postupku je u domaćoj valuti a proglašeni kupac u postupku prodajnu cenu plaća odjednom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...