MMF ODOBRIO CRNOJ GORI 74 MILIONA EVRA Mera podrške javnim finansijama

RegionVesti

25.6.2020 13:40 Autor: Ljiljana Begović 0

MMF ODOBRIO CRNOJ GORI 74 MILIONA EVRA Mera podrške javnim finansijama MMF ODOBRIO CRNOJ GORI 74 MILIONA EVRA Mera podrške javnim finansijama
Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio je Crnoj Gori 74 miliona evra kao meru podrške javnim finansijama, uz ocenu da će crnogorskoj ekonomiji biti potrebno... MMF ODOBRIO CRNOJ GORI 74 MILIONA EVRA Mera podrške javnim finansijama

Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio je Crnoj Gori 74 miliona evra kao meru podrške javnim finansijama, uz ocenu da će crnogorskoj ekonomiji biti potrebno nekoliko godina da se potpuno oporavi i vrati na nivo pre pandemije korona virusa.

Iz MMF navode da je pandemija oslabila ekonomske izglede u Crnoj Gori, te da se očekuje da će BDP ove godine pasti za gotovo devet procenata, ali i da se očekuje da će BDP u 2021. porasti za 5,2 odsto.

Globalni šok izazvan Covid-19, teško je pogodio crnogorsku ekonomiju i stvorio hitne potrebe za finansiranjem platnog bilansa.

„Ipak, imajući u vidu nesigurnosti kada je u pitanju oporavak turizma na globalnom nivou, crnogorskoj ekonomiji može biti potrebno par godina da se potpuno oporavi i vrati u stanje pre pandemije”, naveli su iz MMF, prenosi Bankar.me.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...