Vlada Srbije neće dozvoliti nekontrolisano "divljanje" cena

Momirović: Prodavnice dobro snabdevene i tokom predstojećih praznika

SrbijaVesti

27.12.2022 12:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Momirović: Prodavnice dobro snabdevene i tokom predstojećih praznika Momirović: Prodavnice dobro snabdevene i tokom predstojećih praznika
Snabdevenost tržišta osnovnim životnim namirnicama je kontinuirana i redovna što je izuzetno važno pred predstojeće praznike, rekao je u utorak ministar trgovine Tomislav Momirović... Momirović: Prodavnice dobro snabdevene i tokom predstojećih praznika

Snabdevenost tržišta osnovnim životnim namirnicama je kontinuirana i redovna što je izuzetno važno pred predstojeće praznike, rekao je u utorak ministar trgovine Tomislav Momirović posle sastanka sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca koji u Srbiji čine oko 90 procenata tržišta.

„Svesni smo da rast cena nije mali i da je inflacija visoka u celoj Evropi. Voleo bih samo da ljudi imaju u vidu da Srbija ne prednjači kada pričamo o rastu cena u Evropi i da smo kontrolom cena obezbedili, ako ne najniže cene osnovnih životnih namirnica, onda sigurno jedne od najnižih u Evropi“, rekao je Momirović, prenosi Beta.

Kako je saopštilo ministarstvo, on je istakao da Vlada Srbije neće dozvoliti nekontrolisano „divljanje“ cena.

Direktor DTL-a Obrad Popović rekao je da trgovci polako privode kraju jednu veoma zahtevnu godinu što se tiče te delatnosti, pogotovo trgovine prehrambenim proizvodima.

„Pored brojnih izazova sa kojima smo se suočavali uspeli smo da obezbedimo kontinuiranu i redovnu snabdevenost svih naših objekata i potrošačima je na raspolaganju slobodan izbor i dostupnost svih artikala“, rekao je on.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici kompanija DIS, Delez Srbija, Mercator S, Univerexport, Lidl, Gomex, Veropoulos, Aroma marketi, Aman, Metro Cash&Carry, kao i Privredne komore Srbije i tržišne inspekcije.

  • Jovana24

    28.12.2022 #1 Author

    Ne cudi me, kada narod nema para… inflacija sve veca, samo ministar kao da nije sa ove planete pa ne zna sta se desava u drzavi pa i u svetu… a mozda sto on ne oseca inflaciju, mozda je to… Bice da je to.

    Odgovori

  • TATJANA

    28.12.2022 #2 Author

    Gužve su bas velike i prethodnih dana, tako da se samo produžava potrošačka groznica

    Odgovori

  • goca87

    28.12.2022 #3 Author

    Zašto ne bi bile ….

    Odgovori

  • LEKi

    28.12.2022 #5 Author

    Uvek i jesu snabdevene pred praznike

    Odgovori

  • Coka13

    30.12.2022 #7 Author

    A zbog čega bi bile prazne? Ove njihove izjave postaju stvarno smešne, a hvala Bogu, na svaku temu imaju šta da izjave 🤣

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...