"Covid-19 amnestija" u prestonici Rusije

Moskva vraća novac od naplaćenih kazni za kršenje mera pandemije

SvetVestiZanimljivosti

25.5.2022 10:29 Autor: Vladimir Jokanović 7

Moskva vraća novac od naplaćenih kazni za kršenje mera pandemije Moskva vraća novac od naplaćenih kazni za kršenje mera pandemije
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin najavio je takozvanu Covid-19 amnestiju, koja će omogućiti građanima i pravnim licima da im se vrati novac koji su potrošili... Moskva vraća novac od naplaćenih kazni za kršenje mera pandemije

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin najavio je takozvanu Covid-19 amnestiju, koja će omogućiti građanima i pravnim licima da im se vrati novac koji su potrošili na ime plaćenih kazni za kršenje restriktivnih mera protiv širenja korona virusa. Reč je o 13,6 milijardi rubalja (223 miliona evra).

„Prestaćemo da naplaćujemo kazne i ukupno ćemo vratiti oko 13,6 milijardi rubalja (od kazni), što će u sadašnjim uslovima postati opipljiva mera podrške preduzećima i Moskovljanima“, naveo je Sobjanjin, prenosi Russia Today.

Sobjanjin je podsetio da su mere protiv širenja pandemije u ruskoj prestonici ukinute pre nekoliko meseci, ali da su se ranije izrečene kazne i dalje naplaćivale. „Danas postoje drugi izazovi i problemi. Vidimo pad realnih prihoda građana“, objavio je gradonačelnik Moskve na svom Telegram nalogu.

Za refundiranje prethodno plaćenih kazni građani i preduzeća mogu da apliciraju do kraja godine, uz prilaganje rešenja o izricanju administrativne kazne i priznanice o uplati, a prijave se primaju od srede. Sobjanjin nije rekao šta da rade oni koji nisu sačuvali dokaze o uplati kazne.

  • GAGA

    26.5.2022 #1 Author

    Mudra odluka

    Odgovori

  • TINA

    26.5.2022 #2 Author

    Svaka cast za drzavu

    Odgovori

  • MAJALG

    28.5.2022 #3 Author

    Ovo je sada vec politicka igra da bi imali podrsku gradjana zbog rata sa Ukrajinom, jer generalno narodn nije za rat.

    Odgovori

  • FRUIT04

    29.5.2022 #4 Author

    Mora malo da se kupuju gradjani… Vuciceva taktika

    Odgovori

  • NINICA

    31.5.2022 #5 Author

    Klasična Vučićeva taktika …

    Odgovori

  • DEKSI

    10.6.2022 #6 Author

    Otkud ovo odjednom, to po uzoru na nas, mada i treba, svaka pomoc je dobrodosla..

    Odgovori

  • Dea

    29.6.2022 #7 Author

    Hleba i igara…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...