Naučno-fantastična avantura studija Mad Head Games za PC, PS i Xbox platforme

Na Gamescomu predstavljena video igra napravljena u Srbiji (VIDEO)

Hi-techLifestyleSrbijaSvetVesti

24.8.2022 20:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Na Gamescomu predstavljena video igra napravljena u Srbiji (VIDEO) Na Gamescomu predstavljena video igra napravljena u Srbiji (VIDEO)
Trailer za Scars Above, naučno-fantastičnu akcionu avanturu iz trećeg lica srpskog gejming studija Mad Head Games, prikazan je na sinoćnoj ceremoniji otvaranja Gamescoma, jedne... Na Gamescomu predstavljena video igra napravljena u Srbiji (VIDEO)

Trailer za Scars Above, naučno-fantastičnu akcionu avanturu iz trećeg lica srpskog gejming studija Mad Head Games, prikazan je na sinoćnoj ceremoniji otvaranja Gamescoma, jedne od najvećih svetskih gejming konferencija, koja se održava u Kelnu.

Kako piše u zvaničnom predstavljanju domaće kompanije, gledaoci širom sveta su kroz trejler mogli da dožive delić prologa igre, kao i da zavire u neke njene kasnije elemente.

Igra je već neko vreme u razvoju, a planirano je da izađe početkom 2023. godine za PC, Playstation i Xbox. Izdavač je Plaion (nekadašnji Koch Media) koji će igru na tržište lansirati pod svojim ogrankom Prime Matter.

Mad Head Games je jedan od pionira razvoja video igara u Srbiji. Osnovan 2011. godine, a trenutno broji 150 zaposlenih i kancelarijama u Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu.

Studio je do sada izdao čak 66 igara, a nakon što je pre dve godine postao deo globalnog giganta Saber Interactive (studija u okviru Embracer Group-a), u potpunosti se okrenuo razvoju akcionih igara za PC i konzole.

Radnja Scars Above počinje kada se gigantska, misteriozna vanzemaljska struktura pojavi u Zemljinoj orbiti i šokira ceo svet. Dobija naziv Metahedron i specijalni tim (Sentient Contact Assessment and Response team – SCAR) sačinjen od naučnika i inženjera je poslat da ga istraži. Stvari ne idu po planu i Metahedron, prkoseći zakonima fizike, šalje svoj tim na misterioznu vanzemaljsku planetu.

Protagonistkinja je doktorka Kate Ward, član SCAR-a, koja se budi ošamućena i sama u čudnom, neprijateljskom okruženju. Odlučna da preživi, kreće u potragu za svojom posadom i u razotkrivanje misterije iza onoga što se dogodilo.

  • SUNCOKRET

    25.8.2022 #1 Author

    Divim se našim mladim pametnim ljudima. Nadam se da ce doci vreme kada će se oni promovisati na televizijske programima a ne napumpane gologuze starlete.

    Odgovori

  • SNEZANA

    25.8.2022 #2 Author

    Zanimljivo,prvi put cujem

    Odgovori

  • goca87

    25.8.2022 #3 Author

    Opaa, lepo,lepo

    Odgovori

  • GOCA BG

    28.8.2022 #4 Author

    Svaka cast za nase…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...