Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
kina želi da bude transportna velesila

Najbrži voz na svetu „leteće“ 600 km/h (VIDEO)

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

21.7.2021 19:45 Autor: Miljan Paunović 0

Najbrži voz na svetu „leteće“ 600 km/h (VIDEO) Najbrži voz na svetu „leteće“ 600 km/h (VIDEO)
Kina je predstavila novi voz maglev ( magnetne levitacije) za koji je rekla da može da dostigne brzinu od 600 kilometara na sat, što... Najbrži voz na svetu „leteće“ 600 km/h (VIDEO)

Kina je predstavila novi voz maglev ( magnetne levitacije) za koji je rekla da može da dostigne brzinu od 600 kilometara na sat, što će ga učiniti najbržim kopnenim transportnim vozilom na svetu.

China Railvai Rolling Stock Corp. saopštila je u utorak da će Kina uskoro postati „transportna velesila“ sa novim vozom koji pluta iznad koloseka upotrebom elektromagnetne sile, izvestio je South China Morning Post, a prenosi UPI.

Kompanija je započela rad na projektu 2016. godine zajedno sa još 30 kompanija, istraživačkim univerzitetima i drugim institutima.

Voz je napravljen u gradu Ćingdao, na istočnoj obali Kine. Glavni inženjer Liang Jianiing rekao je ranije ove godine da će voz biti dostupan javnosti za pet do deset godina, navodi Post.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...