Podeljena već polovina turističkih vaučera

Najviše se traže banje i planine

BiznisNovacSrbijaTurizamVesti

10.1.2022 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Najviše se traže banje i planine Najviše se traže banje i planine
Od početka godine država je podelila 47.297 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji. Na šalterima Pošte širom zemlje svakodnevno se prijavi nekoliko hiljada građana,... Najviše se traže banje i planine

Od početka godine država je podelila 47.297 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji. Na šalterima Pošte širom zemlje svakodnevno se prijavi nekoliko hiljada građana, pa je sve izvesnije da će već do polovine januara biti razdeljeno svih 100.000 „čekova“ u vrednosti od 5.000 dinara. Prošle godine iz budžeta je bio dodatno izdvojen novac za još 50.000 vaučera.

„Tokom prošle godine, posle planiranih 500 miliona dinara za 100.000 vaučera, Ministarstvo je uspelo da obezbedi sredstva u budžetu za još dodatnih 50.000 vaučera, odnosno 250 miliona dodatnih sredstava. I tada je u rekordnom roku od jednog i po dana, podeljeno 20.000 vaučera“, rekla je za Novosti ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Prema njenim rečima, vaučeri su se pokazali kao izuzetno uspešna mera za razvoj domaćeg turizma i promociju novih destinacija u Srbiji. To je i dobra mera za oporavak domaćeg turizma, u uslovima pandemije.

„Prošle godine smo imali puno razumevanje Ministarstva finansija da se omogući dodatno finansiranje iz budžeta u ove svrhe“, istakla je Matić i dodala da će se o tome razgovarati i ove godine, uzimajući u obzir ukupno interesovanje građana i koristi za turističku privredu.

U Pošti Srbije kažu da je od prijavljenog broja najviše bilo penzionera, njih 28.594. Zatim slede zaposleni, 12.837 i nezaposleni 4.538. Najviše građana prijavilo se u Kruševcu.

Mesta za koja se najviše traže vaučeri su banje u Srbiji, ali i planine. Vrnjačka Banja, Sokobanja, Prolom i Lukovska prednjače. Tu su Zlatibor, Kopaonik, Divčibare i Tara.

Vaučeri se mogu koristiti za smeštaj, i to u trajanju od najmanje pet noći.

  • Marija Ž.

    13.1.2022 #1 Author

    Dodala Bih da se ogroman broj vaučera koristi za smeštaj na Srebrnom Jezeru. Imala sam prilike da radim upravo sa vaučerima na toj destinaciji. Svakako je odlična stvar što će i ove godine postojati ta pogodnost za građane Srbije.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...