NAPETOST ZBOG BREXITA NA VRHUNCU Fon der Lejen i Džonson preuzimaju pregovore

EUSvetVesti

5.12.2020 08:14 Autor: Vladimir Jokanović 1

NAPETOST ZBOG BREXITA NA VRHUNCU Fon der Lejen i Džonson preuzimaju pregovore NAPETOST ZBOG BREXITA NA VRHUNCU Fon der Lejen i Džonson preuzimaju pregovore
Trgovinski pregovori o Brexitu u subotu ulaze u poslednji čin, a direktno učešće uzimaju premijer Velike Britanije Boris Džonson (Boris Johnson) i predsednica Evropske... NAPETOST ZBOG BREXITA NA VRHUNCU Fon der Lejen i Džonson preuzimaju pregovore

Trgovinski pregovori o Brexitu u subotu ulaze u poslednji čin, a direktno učešće uzimaju premijer Velike Britanije Boris Džonson (Boris Johnson) i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen (Ursula von der Lejen) nakon neuspeha pregovaračkih timova dve strane.

U zajedničkoj izjavi šefovi za pregovore Londona i Brisela, Dejvid Frost (David Frost) i Mišel Barnije (Michel Barnier) naveli su da tokom razgovora u Londonu nisu mogli da se usaglase oko konačnih pitanja i da će istorijski trgovinsko bezbednosni pregovori biti pauzirani, prenosi Guardian.

Foto: Tanjug/AP

Ranije u petak, nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je obe strane u pregovorima u Londonu da pređu crvene linije kako bi se usaglasile, iako je francuska vlada najavila veto ukoliko dogovor ne bi bio prema očekivanjima Pariza. Ona je početkom prošle nedelje izjavila da bi Brexit bez dogovora bio štetan za obe strane i da bi poslao lošu poruku svetu, preneo je Deutsche Welle.

Britanski mediji optuživali su proteklih dana nemačku kancelarku da upravo ona stoji iza tvrdog pregovaračkog stava Brisela, dok Express prenosi da je francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) navodno rekao da EU treba da izađe iz pregovora, a da će London iduće godine moliti za dogovor.  

  • Irina

    7.12.2020 #1 Author

    Sigurno ce uskladiti sve stavke oko pregovora bitno je

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...