usled pretnji ruskog predsednika

NATO zakazao vežbe odvraćanja od nuklearnog napada

SvetVesti

11.10.2022 18:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

NATO zakazao vežbe odvraćanja od nuklearnog napada NATO zakazao vežbe odvraćanja od nuklearnog napada
NATO će sledeće sedmice održati svoje godišnje vežbe odvraćanja od nuklearnog napada, jer je Alijansa suočena sa eskalacijom pretnji ruskog predsednika Vladimira Putina upotrebom... NATO zakazao vežbe odvraćanja od nuklearnog napada

NATO će sledeće sedmice održati svoje godišnje vežbe odvraćanja od nuklearnog napada, jer je Alijansa suočena sa eskalacijom pretnji ruskog predsednika Vladimira Putina upotrebom atomskog oružja.

U jednonedeljnoj vežbi „Steadfast Noon“ učestvovaće 14 članica NATO saveza i nuklearni avioni, uz dodatnu logistiku kao što su obaveštajni avioni i avioni za dopunu goriva. Nedeljna vežba biće održana u cilju pripreme i budnosti osoblja, piše Financial Times.

Poslednjih nedelja Putin je više puta zapretio da će upotrebiti nuklearno oružje kao deo rata u Ukrajini, uprkos upozorenjima zapadnih zemalja da će takav korak imati „katastrofalne posledice“.

Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) je prošle nedelje upozorio da ukoliko Putin upotrebi nuklearno naoružanje može doći do „Armagedona“.

Vežbe su dugo planirane i osmišljene da pošalju poruku bezbednosti, rekli su za Financial times ljudi upućeni u pripreme.

Tagovi
SVET VESTI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...