NEMAČKA BERZA PREUZIMA ISS ZA 1,8 MILIJARDI DOLARA Izvršni direktor Teodor Vajmer ipak ispunio obećanje

BerzaEUNovacVesti

18.11.2020 10:31 Autor: Julijana Vincan 0

NEMAČKA BERZA PREUZIMA ISS ZA 1,8 MILIJARDI DOLARA Izvršni direktor Teodor Vajmer ipak ispunio obećanje NEMAČKA BERZA PREUZIMA ISS ZA 1,8 MILIJARDI DOLARA Izvršni direktor Teodor Vajmer ipak ispunio obećanje
Deutsche Börse kupuje 80 odsto udela u institucionalnim akcionarskim uslugama (ISS) za 1,8 milijardi dolara. Ovim je ispunjeno obećanje izvršnog direktora Nemačke berze, Teodora... NEMAČKA BERZA PREUZIMA ISS ZA 1,8 MILIJARDI DOLARA Izvršni direktor Teodor Vajmer ipak ispunio obećanje

Deutsche Börse kupuje 80 odsto udela u institucionalnim akcionarskim uslugama (ISS) za 1,8 milijardi dolara.

Ovim je ispunjeno obećanje izvršnog direktora Nemačke berze, Teodora Vajmera (Theodora Veimer) da će se proširiti akvizicijama nakon što je tokom leta propala njegova ponuda za kupovinu Milanske berze.

oporavak
Foto: Shutterstock

Dogovor je ujedno i najnoviji primer jedne od berzi koja proširuje svoju ponudu udruživanjem snaga sa dobavljačem usluga podataka i analitike.

Otkup većinskog udela Deutsche Börse vrednuje ISS na 2,3 milijarde dolara. Sadašnja uprava savetnika za korporativno upravljanje i Genstar Capital zadržaće 20 odsto udela, naveli su potpisnici ugovora u saopštenju.

Foto: Pixabay.com

U pitanju je najveći posao tokom Vajmerovog desetogodišnjeg mandata na čelu Nemačke berze. Tokom dana on bi trebalo da predstavi svoju novu srednjoročnu strategiju investitorima i najavio je da će spajanja i preuzimanja igrati veliku ulogu u budućnosti kompanije.

ISS i njegov glavni rival Glass Levis, koji savetuju institucionalne investitore kako da glasaju o korporativnim pitanjima, od spajanja i preuzimanja, do toga koga birati u upravne i nadzorne odbore, poslednjih godina suočeni su sa sve većim pritiskom zakonodavaca i regulatora, jer su ih američke korporacije često optuživale za koncentraciju previše moći.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...