Najbolji kvartalni rezultati nemačke banke u poslednjih sedam godina

Neto profit Deutsche Bank 908 miliona evra u prva tri meseca 2021.

BankeEUNovacVesti

28.4.2021 11:03 Autor: Marko Miladinović 0

Neto profit Deutsche Bank 908 miliona evra u prva tri meseca 2021. Neto profit Deutsche Bank 908 miliona evra u prva tri meseca 2021.
Deutsche Bank je zabeležila profit od 908 miliona evra u prvom kvartalu ove godine, najviše zahvaljujući izuzetnim rezultatima u investicionom segmentu, ali i izostanku... Neto profit Deutsche Bank 908 miliona evra u prva tri meseca 2021.

Deutsche Bank je zabeležila profit od 908 miliona evra u prvom kvartalu ove godine, najviše zahvaljujući izuzetnim rezultatima u investicionom segmentu, ali i izostanku uplitanja u izdavanje zajmova spornom fondu Archegos, čiji je kolaps povukao nekoliko velikih evropskih i američkih banaka, a pre svih Credit Suisse.

No, pametno upravljanje investicijama ovaj put je iznenadilo i same ulagače u banku, jer je postignuti rezultat daleko ispred ranije očekivanog profita u rangu od 642 miliona evra, napominje Refinitiv. A pogotovu u odnosu na neto profit od 51 milion evra ostvaren u četvrtom kvartalu 2020. godine.

Sudeći prema zvaničnom finansijskom izveštaju, sve brojke su u uzlaznom trendu. Ukupni prihodi iznose 7,2 milijarde evra, a jako je interesantno da gubitak na osnovu predviđenih troškova za spore i nenaplative kredite iznosi tek 69 miliona evra, što je značajan pad u odnosu na 506 miliona u istom periodu prošle godine. Profit pre oporezivanja je porastao čak 134 odsto, na 1,5 milijardi evra.

Najveća nemačka banka uspeh duguje investicionim jedinicima, ali i dobrim strategijama na deviznom tržištu, kao i tržištu kredita stanovništvu i preduzećima. Ovakvim uzletom Deutsche Bank se priključuje trendu kvartalnih finansijskih rezultata koje su objavili investicioni giganti Goldman Sachs, JP Morgan i Morgan Stanley, koji su donekle pogurali istorijske rezultate Wall Streeta prethodnih dana.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...