Firme povećavaju budžete za reklamiranje

New York Times povećao profit, raste i broj pretplatnika

BerzaBiznisNovacPoslovanjeSvetVesti

5.8.2021 08:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

New York Times povećao profit, raste i broj pretplatnika New York Times povećao profit, raste i broj pretplatnika
Čuveni časopis je premašio očekivanja o profitu na kvartalnom nivou, jer je prihod od oglašavanja pokazao znake oporavka. Povećanje broja pretplatnika doprinelo je rastu... New York Times povećao profit, raste i broj pretplatnika

Čuveni časopis je premašio očekivanja o profitu na kvartalnom nivou, jer je prihod od oglašavanja pokazao znake oporavka. Povećanje broja pretplatnika doprinelo je rastu vrednost akcija od 12 odsto.

Finansijske posledice krize uzrokovane pandemijom smanjile su prihod koje je publikacija beležila na ime oglašavanja. Sa oporavkom privrede kompanije povećavaju svoje budžete za marketinške aktivnosti, pa NYT beleži porast prodaje oglasa od 66 odsto, prenosi Reuters.

Direktor finansija New York Times-a, Roland Kaputo (Roland Caputo) kaže da najveći deo prihoda dolazi od kompanija koje pružaju tehnološke i finansijske usluge. Iz kompanije kažu da se očekuje porast prihoda od reklama sa 30 na 35 odsto.

U drugom kvartalu tekuće godine publikcija je zabeležila dobit od 36 centi po akciji, sa prihodom od 498,5 miliona dolara. Stručnjaci su očekivali profit od 27 centi po akciji na prihod od 487,7 miliona dolara.

Spori rast broja digitalnih pretplatnika

Rast broja pretplatnika digitalnog izdanja New York Times pao je na najniži nivo u poslednje tri godine. Kako teče vakcinacija u SAD, opada i interesovanje za medijske sadržaje.

U drugom kvartalu tekuće godine publikacija je imala 142.000 novih digitalnih pretplatnika, što je najniži broj od drugog kvartala 2018. godine. Pad beleži i broj preuzimanja aplikacija i to za dve trećine u odnosu na isti period prošle godine.

Na kraju tromesečja New York Times je imao osam miliona pretplatnika od kojih 7,1 milion čita digitalno izdanje. Akcije kompanije zabeležile su najveći skok u poslednjih godinu i po dana, sa aktuelnom cenom od 48,75 dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...