Vučić objasnio ko će i koliko novca da dobije od države

Nezaposlenima 120 evra pomoći, podrška i za oko 3.000 muzičara

SrbijaVesti

18.3.2021 21:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nezaposlenima 120 evra pomoći, podrška i za oko 3.000 muzičara Nezaposlenima 120 evra pomoći, podrška i za oko 3.000 muzičara
Država će u okviru paketa pomoći privredi i građanima pomoći i nezaposlene, tako što će dobiti dodatnih 60 evra u junu, najavio je predsednik... Nezaposlenima 120 evra pomoći, podrška i za oko 3.000 muzičara

Država će u okviru paketa pomoći privredi i građanima pomoći i nezaposlene, tako što će dobiti dodatnih 60 evra u junu, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je gostujući na RTS rekao da će nezaposleni kao svi punoletni građani dobiti dva puta po 30 evra, u maju i novembru, ali i još po 60 evra u junu.

„Dakle, dajemo ukupno 120 evra za nezaposlene u ovoj godini“, naglasio je Vučić.

On je dodao vlada verovatno u petak ili u ponedeljak doneti odluku o novačanoj pomoći za muzičare, koji nisu registrovani u APR i nisu u sistemu PDV.

Foto: Tanjug

Predsednik je rekao da je država našla način kako da pomogne muzičarima, koji ne plaćaju porez, a kojih ima oko 3.000.

„Dobiće podršku, videćemo da li će biti dva minimalca, što nije mala podrška“, naveo je Vučić.

„Već od 8. aprila kreće i isplata minimalca za 1,55 miliona radnika u privatnom sektoru, za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća – tri puta po pola minimalca. Zatim imamo sektorsku podršku za autobuske prevoznike, zatim hotelijere 350 evra po sobi i 150 po krevetu…“, naveo je Vučić.

Najavio je da će država verovatno morati da da bar još jedan minimac ugostiteljima i svim drugim ugroženim sektorima.

Naglasio je da sve to država plaća i uspeva da ne poveća javni dug u odnosu na BDP.

„Ne dolazi u obzir da podižemo poreze, već ćemo taj novac naći u rastu“, poručio je Vučić.

Kaže da mu je dr Predrag Kon rekao da je nezadovoljan odlukom o zatvaranju od samo pet dana , a da mu je on odgovorio da poštuje njegovo mišljenje, ali da se mora naći način da se u Srbiji radi, i da se otvore i kafići i restorani.

Vučić je kazao da javni dug Srbije iznosi 58 odsto BDP, dok je u Italiji na primer 160 odsto, u Crnoj Gori 100 odsto, Francuskoj 116 odsto, Španiji 118 odsto, Grčkoj 220 odsto, a u Sloveniji i Hrvatskoj između 85 i 90 odsto.

  • Ljilja

    19.3.2021 #1 Author

    Videcemo da li su mere donete na vreme i za pacijente i za privredu. Videće samo oni koji sve prežive, naravno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...