problem u nedostatku prerađivačkih kapaciteta

Niškim poljoprivrednicima 70 miliona dinara iz gradskog budžeta

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

10.9.2021 16:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Niškim poljoprivrednicima 70 miliona dinara iz gradskog budžeta Niškim poljoprivrednicima 70 miliona dinara iz gradskog budžeta
Iz budžeta Grada Niša za subvencionisanje poslova poljoprivrednika izdvojeno je 70 miliona dinara, a to je prema oceni gradonačelnice Dragane Sotirovski i pomoćnika ministra... Niškim poljoprivrednicima 70 miliona dinara iz gradskog budžeta

Iz budžeta Grada Niša za subvencionisanje poslova poljoprivrednika izdvojeno je 70 miliona dinara, a to je prema oceni gradonačelnice Dragane Sotirovski i pomoćnika ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Bogićevića znatno više u odnosu na prethodni period.

Bogićević je istakao da je u Nišu učinjen pomak u poljoprivrednoj oblasti, te je dodao da je problem nedostatak prerađivačkih kapaciteta, piše Agropress.

“Zemlja smo koja najviše izvozi sirovinu, a znamo da je prerađeni proizvod skuplji i da donosi veću dobit”, rekao je Bogićević.

U poslednjih šest meseci Srbija je zabeležila izvoz u poljoprivredi i prehrambenoj industriji vredan 1,98 milijardi evra, izjavio je nedavno ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Prema njegovim rečima, postoje problemi u poljoprivrednom sektoru, pre svega u mlečnom i tovnom govedarstvu, ali se ove grane trude da intervencijama države neutrališu negativne efekte na tržištu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...