Firma „Šik Tours“ iz BiH o svom iskustvu

Niskogradnja doživela procvat u regionu tokom pandemije korona virusa

BiznisFirme u fokusuInfrastrukturaRegionU fokusuVesti

26.2.2021 15:56 Autor: Julijana Vincan 4

Niskogradnja doživela procvat u regionu tokom pandemije korona virusa Niskogradnja doživela procvat u regionu tokom pandemije korona virusa
Prema zvaničnim podacima zemalja regiona, od svih država u regionu najviše kilometara autoputa ima Hrvatska – 1.306. Na drugom mestu je Srbija sa 971... Niskogradnja doživela procvat u regionu tokom pandemije korona virusa

Prema zvaničnim podacima zemalja regiona, od svih država u regionu najviše kilometara autoputa ima Hrvatska – 1.306. Na drugom mestu je Srbija sa 971 kilometrom, a odmah iza nje je Severna Makedonija sa 280 kilometara, dok je na četvrtom mestu Bosna i Hercegovina sa 219 kilometara autoputa. Tokom pandemije korona virusa mnoge zemlje su se okrenule baš poboljšanju ovih brojki, a tome da zaista ima više posla svedoči i iskustvo firme „Šik Tours“ iz BiH, koja posluje još više tokom korona krize.

„Po svojoj delatnosti prepoznatljivi smo u celoj BiH. Imamo osmoro zaposlenih koji rade sve i stalno su na terenu, čak i tokom pandemije, pošto smo u ovom periodu čak i bolje poslovali, tako da nismo imali problema u tom smislu. Imali smo više posla, a najviše smo fokusirani na sređivanje okolnih sela i puteva“, objašnjava za Biznis.rs direktor firme iz opštine Mrkonjić Grad, Ile Kovačević.

Bager
Foto: Šik Tours

„Šik Tours“ posluje još od 2001. godine i primarna delatnost ovog preduzeća jeste gradnja puteva i autoputeva (niskogradnja), a najviše rade zemljane šumske puteve i održavanje lokalnih makadamskih puteva.

„Naši najveći i prepoznatljivi projekti su za mesta Drinić i Šipovo, i opštinu Mrkonjić Grad. Potražnja je stalna i uglavnom imamo iste klijente – opštine, jer sa njima već godinama unazad radimo održavanje puteva. One raspisuju tendere svake godine, i za to je dokumentacija uvek ista. Naši klijenti su i privatna lica, po zahtevu, i tada se ljudi uglavnom sami organizuju, skupe novac i odrade deo puta koji im je potreban“, priča naš sagovornik.

Dodaje da se trude da svakodnevno podižu nivo svojih usluga i kvalitet. Iako imaju više posla tokom pandemije, pridržavaju se svih propisanih epidemioloških mera, te ni u kom smislu nemaju većih poteškoća sa Covidom-19. Kako Kovačević  kaže, zadovoljni su svojim biznisom, jer su likvidni i sve svoje obaveze izmiruju na vreme.

Kamioni
Foto: Šik Tours

To da se ističu kvalitetom i profesionalnošću jasno ukazuje AA+ bonitetna ocena, koja je dodeljena preduzeću „Šik Tours“, a označava veoma visoku kreditnu sposobnost i izuzetno nizak kreditni rizik. Naime, ta bonitetna ocena stoji rame uz rame uz najvišu ocenu, što potvrđuje da je kompanija pouzdana i stabilna.

„Prema našem desetogodišnjem iskustvu, bonitetna ocena AA+ u više od 67 odsto slučajeva u sledećem godišnjem prikazu prelazi u AAA bonitetnu ocenu. Do tog „fenomena“ dolazi jer se povećani rashodi sa neophodne vremenske distance pokazuju kao trenutni, a tendencija rasta kao konstanta. Saradnja sa AA+ kompanijom daleko je od zone rizika, jer ova bonitetna ocena potvrđuje visoke standarde uspešnog poslovanja i visok nivo kreditne sposobnosti“, objašnjeno je u bonitetnoj kući CompanyWall.

Poslovni prihodi (EUR):
452.325 (2019)
Broj zaposlenih:
8 (2019)
  • Tatjana

    26.2.2021 #1 Author

    Super. Bravo za ocenu

    Odgovori

  • ZORICA.S

    26.2.2021 #2 Author

    Mogu neometano da rade,svoj posao…

    Odgovori

  • GocaBG

    26.2.2021 #3 Author

    Ovakve firme su za svaku preporuku za saradnju!

    Odgovori

  • Mdx

    27.2.2021 #4 Author

    Bravo..
    Lepo je cuti kada neko tako radi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...