smanjenje tarifa biće uvedeno postepeno

Niže cene mobilnog interneta između EU i Zapadnog Balkana od 1. oktobra

EURegionSrbijaVesti

3.5.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Niže cene mobilnog interneta između EU i Zapadnog Balkana od 1. oktobra Niže cene mobilnog interneta između EU i Zapadnog Balkana od 1. oktobra
Cene mobilnog interneta između Evropske unije i Zapadnog Balkana biće niže od 1. oktobra ove godine. Predstavnici Evropske komisije (EC), Regionalnog saveta za saradnju... Niže cene mobilnog interneta između EU i Zapadnog Balkana od 1. oktobra

Cene mobilnog interneta između Evropske unije i Zapadnog Balkana biće niže od 1. oktobra ove godine.

Predstavnici Evropske komisije (EC), Regionalnog saveta za saradnju (RCC) i mobilnih operatora iz Evropske Unije i Zapadnog Balkana saglasili su se da cene tarifnih dodataka i posebnih tarifnih paketa između EU i Zapadnog Balkana budu niže od redovnih tarifnih paketa, prenosi Beta.

„To znači da će građani Zapadnog Balkana moći da koriste tarifne dodatke ili posebne tarifne pakete kroz koje će mobilni internet u romingu postati pristupačniji, sa cenama koje su značajno ispod cena u redovnim tarifnim paketima“, saopštila je kompanija Yettel.

Smanjenje cena biće uvedeno postepeno, kroz nekoliko faza, zaključno sa 2028. godinom, sa ciljem kreiranja još povoljnijih tarifa, a najavljeno sniženje cena u oktobru je prva faza.

Inicijativa EU, RCC i mobilnih operatora omogućiće da, kako je navedeno, specijalne roming tarife mobilnog interneta prilikom boravka u EU postanu tržišni standard na području Zapadnog Balkana.

Mobilni operatori regiona Zapadnog Balkana dali su najznačajniji doprinos stvaranju jedinstvene ekonomske zone tog regiona, time što je od 1. jula 2021. godine u potpunosti ukinuta naplata rominga za sve vrste saobraćaja na području šest ekonomija tog regiona.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...