Pandemija je prošle godine norveškog avio prevoznika dovela do stečajnog postupka

Norwegian Air zabeležio rast prihoda u trećem kvartalu od 68 odsto

BerzaBiznisFirme u fokusuNovacSvetU fokusuVesti

28.10.2021 11:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Norwegian Air zabeležio rast prihoda u trećem kvartalu od 68 odsto Norwegian Air zabeležio rast prihoda u trećem kvartalu od 68 odsto
Norveški avio-prevoznik Norwegian Air izvestio je u četvrtak da je u trećem kvartalu 2021. godine zabeležio rast prihoda od 68 odsto u odnosu na... Norwegian Air zabeležio rast prihoda u trećem kvartalu od 68 odsto

Norveški avio-prevoznik Norwegian Air izvestio je u četvrtak da je u trećem kvartalu 2021. godine zabeležio rast prihoda od 68 odsto u odnosu na isti period prošle godine, zahvaljujući postepenom oporavku putovanja u Evropi nakon ublažavanja mera za suzbijanje pandemije.

Prihodi od prodaje ove niskotarifne avio-kompanije iznosili su u periodu jul-septembar 1,52 milijarde norveških kruna (180 miliona dolara) u odnosu na 905 miliona kruna pre godinu dana, kada su putovanja bila striktno ograničena korona merama lokdauna, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Pandemija je prošle godine gurnula Norwegian Air, opterećen dugovima, u stečajni postupak, primoravši kompaniju da ukine svoje transatlantske letove, koje je u znatno smanjenom obimu obnovila u maju ove godine.

„Beležimo pozitivan trend rezervacija karata iz meseca u mesec, sve veći broj putnika bira Norwegian za letove širom naše evropske mreže destinacija“, naveo je glavni izvršni direktor Geir Karlsen u saopštenju.

Dodao je da je rast rezervacija rezultat kampanje vakcinacija i ublažavanja mera ograničenja putovanja.

  • TINA

    28.4.2022 #1 Author

    Odmah se povecava broj ljudi koji putuju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...