Na ovaj način se preskaču administrativno-birokratske zavrzlame

Nova banka povoljnije može da refinansira dugovanja, bez odlaska u staru

BankeNovacSrbijaVesti

10.9.2021 08:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nova banka povoljnije može da refinansira dugovanja, bez odlaska u staru Nova banka povoljnije može da refinansira dugovanja, bez odlaska u staru
Regulativom Narodne banke Srbije (NBS) sada je moguće refinansirati kredit lakše nego do sada. Možemo da odemo u banku koja nam nudi povoljnije uslove... Nova banka povoljnije može da refinansira dugovanja, bez odlaska u staru

Regulativom Narodne banke Srbije (NBS) sada je moguće refinansirati kredit lakše nego do sada. Možemo da odemo u banku koja nam nudi povoljnije uslove i tražimo da refinansiramo sve što imamo u prethodnoj banci i to bez odlaska u staru.

Dušan Uzelac sa sajta „Kamatica“ za RTS je objasnio da je građanima u tim situacijama potrebno malo pregovaračkih sposobnosti. On je naveo slučajeve građana koji žele da refinansiraju svoja dugovanja, ali ih banka vešto odvraća od toga, koristeći razne izgovore ne bi li ostali njihov klijenti.

„Pravo svakog je da traži ponudu u drugoj banci i da zahteva da sve to servisira bez njega. U novoj banci možete doslovce reći – završite mi sve u prethodnoj banci da ja tamo ne moram da idem. Sistem je tehnički napravljen da dosta administrativno-birokratskog dela otpadne i baš zato je cela procedura brža i lakša“, ukazuje Uzelac.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da prođete povoljnije, uzmete jedan konačni kredit i možda dobijete više nego što hoćete. Savet Uzelca je da se dobro proceni kolika rata neće predstavljati veliko opterećenje.

„To su trenuci kada moramo sami sa sobom da podvučemo crtu i svoju finansijsku odogovornost uzmemo u svoje ruke. To banka neće učiniti. Prodavcu je u interesu samo da nam proda proizvod. Banka nudi tehničke olakšice, dok odluka o sumi koju smo spremni da se mesečno odričemo mora da bude samo naša“, napominje Uzelac.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...