Skraćeno vreme važenja PCR testova

Nove mere za ulazak u Sloveniju od 1. februara

LifestyleRegionSrbijaVestiZdravlje

17.1.2022 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Nove mere za ulazak u Sloveniju od 1. februara Nove mere za ulazak u Sloveniju od 1. februara
Važenje potvrde o vakcinaciji i preležanoj bolesti Covid-19 za starije od 18 godina produžava se sa šest na devet meseci, a odluka će se... Nove mere za ulazak u Sloveniju od 1. februara

Važenje potvrde o vakcinaciji i preležanoj bolesti Covid-19 za starije od 18 godina produžava se sa šest na devet meseci, a odluka će se primenjivati od 1. februara, objavila je na svom zvaničnom sajtu Vlada Slovenije.

Slovenačke vlasti donele su i odluku da osoba koju prilikom ulaska u Sloveniju policija uputi u sedmodnevni kućni karantin ne može više da ga prekine posle pet dana sa negativnim PCR testom.

Odluka stupa na snagu u ponedeljak, 17. januara, objavljeno je na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Slovenije, piše N1.

Podsetimo, u Sloveniji su od 10. januara na snazi nove mere zbog širenja omikron soja korona virusa koje podrazumevaju i skraćenje važenja negativnih testova za ulazak u zemlju, pa tako PCR test važi 48 sati, a brzi antigenski svega 24 sata.

Ulazak u Sloveniju državljanima Srbije omogućen je i uz dokaz o kompletnoj vakcinaciji bilo kojom vakcinom koja je dostupna u Srbiji (Pfizer, AstraZeneka, Moderna, Sputnik V, Sinofarm), a potvrda se stiče danom vakcinisanja.

U Sloveniju je, bez karantina, moguće ući i sa dokazom o preležanom virusu u poslednjih šest meseci, uz uslov da je od pozitivnog PCR testa prošlo najmanje deset dana.

Obaveze posedovanja dokumenata za ulazak u Sloveniju oslobođena su deca starosti do 12 godina i putnici u tranzitu kroz Sloveniju, u trajanju ne dužem od 12 časova.

  • MAJALG

    17.1.2022 #1 Author

    Pametno

    Odgovori

  • KACA

    17.1.2022 #2 Author

    Bolje sprečiti, nego lečiti

    Odgovori

    • Milica

      2.2.2023 #3 Author

      Meni je samo drago da situvacija polako prolazi

      Odgovori

  • NINO

    18.1.2022 #4 Author

    Slovenci su jako disciplinovana nacija.

    Odgovori

  • NINICA

    31.5.2022 #5 Author

    Pametno što preduzimaju mere na vreme i što takođe vode računa o narodu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...