Dosadašnja direktorka prelazi na menadžersku poziciju u Mađarskoj

Novi direktor Nestle fabrike u Surčinu

AgrobiznisInvesticijePoslovanjeSrbijaVesti

28.3.2023 10:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Novi direktor Nestle fabrike u Surčinu Novi direktor Nestle fabrike u Surčinu
Novi direktor Nestle fabrike u Surčinu je Džamadagni Kandige, koji će od 1. jula preuzeti ovu funkciju. Tokom skoro tridesetogodišnje karijere u Nestleu, Kandige... Novi direktor Nestle fabrike u Surčinu

Novi direktor Nestle fabrike u Surčinu je Džamadagni Kandige, koji će od 1. jula preuzeti ovu funkciju. Tokom skoro tridesetogodišnje karijere u Nestleu, Kandige je bio na brojnim menadžerskim pozicijama u proizvodnji širom sveta, uključujući Indiju, Filipine, Maleziju, Ukrajinu, Moldaviju i Veliku Britaniju.

Džamadagni je trenutno direktor fabrike za proizvodnju hrane za kućne ljubimce Nestlé Purina u Vizbiču (Wisbech) u Engleskoj, gde je značajno unapredio metode rada i ostvario sjajne rezultate, čak i tokom posebno izazovnog perioda pandemije, saopšteno je iz kompanije.

Tanja Žigić, dugogodišnja direktorka surčinske fabrike, prelazi na mesto direktora jedne od najvećih Purina fabrika, u Buku u Mađarskoj. Poverenje da predvodi ovu veoma važnu fabriku na mapi Nestlé Evropa ukazano joj je na osnovu dosadašnjih poslovnih dostignuća.

Kako navode iz Nestlea, Tanja godinama uspešno upravlja troškovima konverzije fabrike, što je u najvećoj meri doprinelo rastu profita prehrambene kategorije, privlačenju investicija i jačanju Surčina kao važne lokacije kategorije hrane u evropskoj zoni Nestléa.

Tokom njenog rukovođenja, u surčinskoj Nestlé fabrici povećan je obim proizvodnje za 40 odsto (sa oko 15.000 tona na više od 20.000 tona godišnje), broj zaposlenih je porastao sa 330 na 530, a broj izvoznih tržišta se proširio na više od 40 zemalja.

Tanja Žigić / Foto: Nestle

„Bila je velika privilegija predvoditi sjajan tim ljudi i transformaciju naše fabrike u Surčinu, koja je postala važna tačka na mapi kategorije prehrambenih proizvoda u evropskoj zoni Nestléa. Duboko ukorenjeni trud, strast i timski rad uvek su me motivisali na još bolje rezultate i veoma sam zahvalna na tome. Na temelju velikog potencijala koji smo zajedno stvorili, znam da će naša fabrika pod vođstvom gospodina Kandigea nastaviti da napreduje“, rekla je ovom prilikom Tanja Žigić.

Nestlé u Srbiji posluje već 18 godina, sa proizvodnjom u Surčinu, i zapošljava više od 700 ljudi, a 2011. godine izvršio je akviziciju Centroproizvoda, lokalnog prehrambenog lidera.

Dovođenjem poznatih svetskih brendova u Srbiju, Surčin je, pored širokog portfolija brenda C, počeo i sa proizvodnjom MAGGI, THOMY i Nestlé Professional proizvoda, koje izvozi u više od 40 zemalja širom sveta.

Proširenje Nestlé fabrike koja će proizvoditi portfolio na biljnoj bazi (brend Garden Gourmet) najavljeno je 2022, a u pitanju je investicija od javnog značaja, početne vrednosti 67 miliona švajcarskih franaka.

Nestlé Surčin je prva prehrambena fabrika u Srbiji koja je postigla Zero Waste to Landfill cilj, što znači da ni gram otpada iz fabrike ne završava na komunalnim deponijama, već se reciklira ili koristi za proizvodnju đubriva, biogoriva i eko-izolacionih ploča.

 • TATJANA

  29.3.2023 #1 Author

  Sjajna biografija i verujem da ce ovo doprineti koš njegovoj karijeri

  Odgovori

 • GOCA BG

  2.4.2023 #2 Author

  Verujem da ce jos bolje unaprediti poslovanje…

  Odgovori

 • BOBICA

  9.4.2023 #3 Author

  Idemo Surčin, svaka čast!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...