Vlada nastavlja politiku intervencionizma

Novi paket mera pomoći građanima i privredi Hrvatske

EURegionVesti

28.2.2023 08:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Novi paket mera pomoći građanima i privredi Hrvatske Novi paket mera pomoći građanima i privredi Hrvatske
Predsednik Vlade Hrvatske, Andrej Plenković, najavio je da će novi paket mera pomoći građanima i privredi biti usvojen u martu i stupiti na snagu... Novi paket mera pomoći građanima i privredi Hrvatske

Predsednik Vlade Hrvatske, Andrej Plenković, najavio je da će novi paket mera pomoći građanima i privredi biti usvojen u martu i stupiti na snagu 1. aprila.

„Znamo da će novi paket mera stupiti na snagu 1. aprila. Svi resori su angažovani. Od toga će imati korist i građani i privreda“, rekao je Plenković na pitanje o novom paketu pomoći građanima i privredi, javlja Mina.

Plenković je podsetio da je vlada politikom intervencionizma očuvala radna mesta, 800.000 radnika u privatnom sektoru je dobilo platu zahvaljujući intervenciji u vreme krize izazvane korona virusom, 130 preduzeća je ostalo „na nogama“, privreda je rasterećena od brojnih poreza i davanja, smanjena je stopa poreza na dodatu vrijednost (PDV), a, kako je naveo, regulisane su i cene struje, gasa i naftnih derivata.

„Tako ćemo nastaviti i dalje u meri u kojoj je to potrebno, s obzirom na okolnosti da smo u situaciji da nam je Evropska komisija pre nekoliko dana predvidela privredni rast u prošloj godini od 6,3 odsto BDP-a. Učinili smo i niz napora da zadržimo ekonomski i socijalni standard građana“, poručio je Plenković.

  • Tina

    28.2.2023 #1 Author

    Gradjanima I firmama to ce puno znaciti

    Odgovori

  • TATJANA

    1.3.2023 #2 Author

    O standardu građana se već može polemisati

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...