NOVI TALAS KORONE USPORAVA OPORAVAK AMERIČKE EKONOMIJE Pad stope nezaposlenosti u SAD u oktobru

SvetVesti

7.11.2020 13:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

NOVI TALAS KORONE USPORAVA OPORAVAK AMERIČKE EKONOMIJE Pad stope nezaposlenosti u SAD u oktobru NOVI TALAS KORONE USPORAVA OPORAVAK AMERIČKE EKONOMIJE Pad stope nezaposlenosti u SAD u oktobru
Stopa nezaposlenosti u SAD u oktobru smanjena je na 6,9 odsto sa 7,9 procenata koliko je iznosila u septembru, pokazuju podaci ministarstva rada. U... NOVI TALAS KORONE USPORAVA OPORAVAK AMERIČKE EKONOMIJE Pad stope nezaposlenosti u SAD u oktobru

Stopa nezaposlenosti u SAD u oktobru smanjena je na 6,9 odsto sa 7,9 procenata koliko je iznosila u septembru, pokazuju podaci ministarstva rada. U SAD je nastavljena tendencija smanjenja nezaposlenosti, i pored toga što je u oktobru otvoreno manje novih radnih mesta u odnosu na septembar, i to ukupno 638 hiljada, prenosi CNBC.

Resorno ministarstvo je istovremeno revidiralo podatak o novootvorenim radnim mestima u septembru, na 672 hiljade. Kako se ocenjuje, poboljšanje stanja na tržištu rada objašnjava se kontinuiranim obnavljanjem privredne aktivnosti, koja je bila zaustavljena zbog aktuelne korona krize.

Smanjenje broja novootvorenih radnih mesta u oktobru objašnjava se usporavanjem ekonomskog oporavka SAD zbog novog talasa pandemije korona virusa. Inače, ranije je saopšteno je je američka ekonomija zbog pandemije izgubila oko 22 miliona radnih mesta, a da je do sada taj gubitak skoro prepolovljen. Pre izbijanja pandemije korona virusa, SAD je imao najnižu stopu nezaposlenosti u poslednjih 50-ak godina.

  • ZORICA.S

    8.11.2020 #1 Author

    Da,daaa veliki pad ekonomskog opravka….

    Odgovori

  • FLAME

    1.2.2022 #2 Author

    Mucenici, nemaju ni osiguranje, ni nista…. Kakva drzava, ekonomija i ostalo. Tuzno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...